Volg de ontwikkelingen omtrent het coronavirus in binnen- en buitenland in ons liveblog.
Coronamaatregelen in Nieuw-Zeeland versoepeld
 
De premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern heeft aangekondigd dat de coronamaatregelen in de hoofdstad Auckland en de rest van het land versoepeld zullen worden. In Auckland mogen vanaf donderdag maximaal honderd mensen samenkomen. In de rest van het land worden de regels naar het laagste veiligheidsniveau versoepeld.
41 minuten geleden
Minder besmettingen in Duitsland
Het Robert-Koch Institut, het Duitse RIVM, meldt dat er sinds gisteren 922 mensen positief getest zijn op het coronavirus. Dat zijn er een stuk minder dan een dag eerder, toen er 1.345 positieve tests waren, en dan twee dagen geleden toen er 2.297 positieve tests waren. In totaal zijn er nu 272.337 Duitsers positief getest. 9.386 Duitsers overleden aan de gevolgen van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen daar geen overlijdensgevallen bij.
4 uur geleden
Ruim zestienduizend Brazilianen positief getest
In Brazilië zijn de afgelopen 24 uur 16.389 mensen positief getest op het coronavirus, meldt het lokale ministerie van Volksgezondheid. 363 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. 

In totaal heeft het land meer dan 4,5 miljoen besmettingen sinds het begin van de corona-uitbraak. Bijna 137.000 Brazilianen zijn tot nu toe overleden. Momenteel heeft alleen de VS meer doden.
6 uur geleden
Opnieuw meer dan tienduizend besmettingen in Frankrijk
In Frankrijk zijn de laatste 24 uur 10.569 nieuwe positieve tests gemeld. Dat is minder dan het record van gisteren, toen er nog 13.498 waren. Het aantal doden steeg met 311, melden de Franse gezondheidsautoriteiten vanmiddag.

Het land telt nu bijna een half miljoen besmettingen sinds het begin van de coronauitbraak.
gisteren om 23:37
Het belangrijkste coronanieuws van vandaag:

Binnenland
  • De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Beverwijk een illegaal feest beëindigd. Aan de Kanaalweg waren tientallen feestgangers bij elkaar gekomen, die na de komst van de politie rustig zijn vertrokken.
  • De laatste 24 uur is het aantal coronapatiënten op een intensivecareafdeling gestegen met tien. Het aantal COVID-19-patiënten dat een ziekenhuisbed bezet op een gewone afdeling, steeg met zestien.
  • Het RIVM meldde zondag dat er 1.849 nieuwe positieve tests zijn gerapporteerd. Zaterdag waren dat er 1.887.
  • Vier Utrechtse parken zijn zaterdagavond ontruimd, omdat het daar te druk was. De politie en gemeentelijke handhavers hebben bezoekers van Park Paardenveld, Park Lepelenburg, het Wilhelminapark en het Griftpark opgeroepen te vertrekken.
  • Sinds vanavond 18.00 uur zijn in zes regio's extra coronamaatregelen ingegaan. Horecazaken in deze gebieden mogen voortaan vanaf middernacht geen nieuwe bezoekers toelaten en moeten de muziek uitzetten. Een uur later moeten alle gasten vertrokken zijn en de deuren gesloten worden.

Buitenland
  • Britten die met een positief geteste persoon in contact zijn geweest en zich niet aan de nieuwe regels voor thuisisolatie houden, moeten een boete van 10.000 pond (ongeveer 11.000 euro) betalen.
  • Het aantal vastgestelde positieve testen in Duitsland is in de afgelopen 24 uur met 1.345 toegenomen tot 271.415, meldt het Robert Koch-Institut (RKI), het Duitse equivalent van het RIVM.
  • Bonaire scherpt maandag de coronamaatregelen aan. De verscherpte regels gelden tien dagen. Onder meer horecagelegenheden en mensen met contactberoepen moeten tijdelijk de deuren gesloten houden.
  • De regering van Myanmar heeft inwoners van Yangon, de voormalige hoofdstad van het land, verplicht om vanaf maandag thuis te blijven. Alle mensen moeten verplicht vanuit huis werken. Scholen waren al dicht door eerdere coronamaatregelen.
  • In Frankrijk zijn de laatste 24 uur 10.569 nieuwe positieve tests gemeld. Dat is minder dan het record van gisteren, toen er nog 13.498 waren.