Volg de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in dit liveblog.
Het debat over het coronavirus is om 14.00 uur begonnen.
Het belangrijkste coronanieuws van woensdag 8 april

Nederland
  • Het aantal nieuwe sterfgevallen (147) als gevolg van het coronavirus in Nederland was woensdag iets groter dan een week eerder, toen 134 sterfgevallen werden gemeld. Het aantal ziekenhuisopnames lijkt wel nog steeds af te vlakken, meldde het RIVM in de dagelijkse update.
  • Het aantal patiënten op de intensive care nam voor het eerst af in Nederland. In totaal liggen er woensdag 1.408 Nederlanders op de ic, zestien minder dan dinsdag.
  • Minister De Jonge (Volksgezondheid) stelde tijdens het debat in de Tweede Kamerdat er de komende weken nog een schaarste zal zijn aan beschermingsmateriaal voor zorgverleners die buiten het ziekenhuis hun werk moeten doen. "Die krapte kan ik niet wegtoveren", aldus de minister.

Buitenland
  • In Italië steeg het aantal nieuwe bevestigde besmettingen, maar daalde het aantal nieuwe sterfgevallen. Tevens daalde het aantal patiënten op de intensive care voor de vijfde dag op rij.
  • Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid en gezondheidsorganisatie WHO spraken van een afvlakking in het land.
  • Enkele Europese landen hebben er deze week voor gekozen om de coronamaatregelen stap voor stap te gaan versoepelen. NU.nl geeft een overzicht.
2 uur geleden
Ook in de Verenigde Staten laten mensen hun waardering blijken richting het zorgpersoneel, zoals bij dit ziekenhuis in Memphis, Tennessee. (Foto: Pro Shots/Karen Focht/ZUMA Wire)
2 uur geleden
WHO maakt zich zorgen om situatie in Turkije
Wereldgezondheidsorganisatie WHO maakt zich zorgen om de situatie in Turkije, waar het coronavirus zich steeds sneller lijkt te verspreiden. Directeur Hans Kluge spreekt van "een dramatische toename van besmettingen in de afgelopen week". Het land staat inmiddels in de top 10 van landen met de meeste geregistreerde besmettingen wereldwijd (ruim 38.000). Het dodental in Turkije is wel een stuk lager dan in veel Europese landen.
2 uur geleden
Coronavirus treft Afro-Amerikaanse gemeenschap in VS harder
Het coronavirus maakt in de VS disproportioneel veel slachtoffers onder de zwarte bevolking. Afro-Amerikanen hebben bovengemiddeld veel gezondheidsproblemen die samenhangen met de vaak slechte sociale omstandigheden waarin zij leven. Bovendien hebben veel zwarte Amerikanen geen toegang tot goede gezondheidszorg. Zelfs viroloog Anthony Fauci, het belangrijkste lid van de taskforce corona van president Trump, zegt dat er sprake is van een "onacceptabele ongelijkheid". "Na deze crisis moet er alles aan gedaan worden om deze kloof aan te pakken."
3 uur geleden
Premier League-spelers doneren aan zorg
De spelers uit de Premier League gaan een nog onbekend bedrag doneren aan de National Health Service, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk. "Na vele gesprekken met een groep spelers van alle twintig Premier League-clubs hebben we ons eigen initiatief gelanceerd: #PlayersTogether. Met dit vrijwillige initiatief hopen we echt een verschil te maken", schrijven de spelers in een verklaring.
3 uur geleden
Net als in veel andere grote steden worden de straten in Mexico City zorgvuldig schoon gespoten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. (Foto: Pro Shots)
3 uur geleden
In de Engelse stad Birmingham wordt volop gewerkt aan een noodhospitaal voor coronapatiënten. Het ziekenhuis, dat in een evenementenhal wordt gecreëerd, krijgt vijfhonderd bedden. Dit aantal kan worden opgeschaald naar vijftienhonderd bedden.
Timelapse toont bouw van enorm noodhospitaal in Birmingham
Video
Timelapse toont bouw van enorm noodhospitaal in Birmingham
3 uur geleden
Real Madrid snijdt in spelerssalarissen
Ook Real Madrid gaat tijdelijk snijden in de salarissen van de spelers en stafleden van de voetbal- en basketbaltak. Zij moeten 10 tot 20 procent inleveren om de financiële schade te beperken voor de club. Real zegt dat de spelers en stafleden vrijwillig akkoord zijn gegaan en dat het exacte percentage afhangt van de ontwikkeling van het coronavirus, dat veel levens eist in Spanje.
4 uur geleden
Extreme sporters gaan creatief te werk tijdens quarantaine
Enkele extreme sporters hebben creatieve oplossingen gevonden om toch te kunnen trainen tijdens hun thuisquarantaine. Zo zien we de Griekse waterskiër Nikolas Plytas aan de slag in zijn zwembad en de Canadese snowboarder Sébastien Toutant in zijn woonkamer.
Extreme sporters gaan creatief te werk tijdens quarantaine
Video
Extreme sporters gaan creatief te werk tijdens quarantaine
4 uur geleden
Franse minister: 'We gaan Air France-KLM flink steunen'
De Franse regering is bereid om Air France-KLM financieel flink te ondersteunen gedurende de coronacrisis. De luchtvaartmaatschappij wordt financieel hard geraakt doordat veel vliegtuigen aan de grond staan. "Air France heeft niet alleen een boost nodig, maar flinke steun van de staat", zegt minister Bruno Le Maire van Financiën bij de zender France 2. "We zullen daar voor zorgen, want we willen dit bedrijf koste wat kost redden." Lees hier meer.
4 uur geleden
Verlaten winkelcentrum in München
Een veelzeggend beeld in dit vaak drukbezochte, maar nu verlaten winkelcentrum in München. Alleen de vogels nemen een kijkje. (Foto: Pro Shots)
4 uur geleden
Dit is het Europese antwoord op de economische impact van het coronavirus
Noodfondsen, garantiestellingen en opkoopprogramma's: dit economisch jargon komt bij iedere economische crisis in de Europese Unie weer naar boven. Ook nu weer, nu de Europese economie op haar gat ligt. Om de schade te verzachten, wordt in Europees verband onderhandeld over steunmaatregelen en zijn er al maatregelen aangekondigd. NU.nl zet ze voor je op een rij.
4 uur geleden
'Frankrijk verlengt lockdown, maandag toespraak Macron'
De Franse president Emmanuel Macron zal maandag de Franse bevolking toespreken in een speciale tv-uitzending. Waarschijnlijk maakt hij daar bekend dat de lockdown wordt verlengd en geeft hij verdere toelichting op die beslissing.

Frankrijk verkeert al ruim drie weken (sinds 17 maart) in een zo goed als volledige lockdown om de verspreiding van het coronavirus te remmen. Niettemin steeg het aantal besmettingen vandaag naar 112.950 en het dodental naar 10.869, waarmee Frankrijk na de VS, Italië en Spanje het zwaarst getroffen land ter wereld is.
5 uur geleden
'Een normale zomer kun je uit je hoofd zetten'
Nog geen maand geleden werd aangekondigd dat we voorlopig beter even geen handen kunnen schudden, inmiddels moeten we ons verzoenen met het feit dat de samenleving voorlopig niet meer teruggaat naar 'normaal'. NU.nl schetst aan de hand van enkele experts een beeld van hoe de '1,5 meter-samenleving' er de komende tijd uit zal blijven zien.
5 uur geleden
Op het enorme reclamebord aan het beroemde Piccadilly Circus in Londen wordt deze dagen geen reclame getoond, maar de boodschap van koningin Elizabeth aan het Britse volk. (Foto: Pro Shots/Zuma Press)
5 uur geleden
Philips levert voor honderden miljoenen aan beademingsapparatuur aan VS
Philips gaat voor 646,7 miljoen dollar (omgerekend ruim 595 miljoen euro) aan beademingsapparatuur leveren aan het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid, schrijft het ministerie woensdag. Het van origine Eindhovense bedrijf zal tot het eind van dit jaar in totaal 43.000 apparaten leveren aan de VS. Lees hier meer.
5 uur geleden
Dodental in Frankrijk lijkt iets minder hard te stijgen
In Frankrijk zijn er in de afgelopen 24 uur 541 nieuwe doden geregistreerd. Dat zijn er een stuk minder dan dinsdag, toen het het dodental met liefst 1.417 opliep. Daarbij moet gezegd dat de Franse autoriteiten door technische problemen geen gegevens konden verzamelen van overleden mensen in verzorgingstehuizen, waardoor het werkelijke aantal hoger ligt. Op dit moment zijn er 10.869 mensen in Frankrijk aan de gevolgen van het coronavirus overleden.
5 uur geleden
6 uur geleden
Dodental in staat New York stijgt fors
Gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York zegt dat er in de afgelopen 24 uur nog eens 779 mensen aan de gevolgen van het coronavirus zijn overleden. Nooit eerder steeg dat aantal in de staat zo hard op één dag. Het aantal geregistreerde besmettingen neemt toe naar een totaal van 149.316, waardoor er alleen al in de staat New York meer mensen het COVID-19-virus onder de leden hebben dan in Spanje (146.690) en Italië (139.422).
6 uur geleden
Avondklok in Sri Lanka
Een politieagent stopt een automobilist bij een controlepunt in Sri Lanka, waar sinds kort een avondklok is om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De eilandstaat in Azië kent op dit moment bijna tweehonderd geregistreerde besmettingen. (Foto: Pro Shots)
gisteren om 18:48
Coronadebat Tweede Kamer
Wat gebeurt er als we in de derde, zwarte fase komen? Dan zijn er te weinig intensive care-bedden en worden patiënten niet meer geselecteerd op medische gronden. Selecteren op een harde leeftijdsgrens vindt het kabinet onacceptabel. Daar is nu nog geen wet voor, maar als het zo ver komt, is het kabinet daar wat dat betreft op voorbereid.

Nu zitten we in fase twee met maximaal 2.400 bedden, die staan er inmiddels. Als die allemaal bezet zijn, is de druk op de ic-zorg extreem. Dat is volgens De Jonge niet al te lang volgehouden. Voordat we in fase drie komen, wordt eerst voor de "Duitsland route" gekozen, zegt De Jonge. Patiënten gaan dan naar ziekenhuizen bij de oosterburen.
gisteren om 18:40
Boris Johnson: van milde symptomen tot intensive care
De situatie van de Britse premier Boris Johnson, die sinds maandag op de intensive care ligt vanwege een coronabesmetting, is stabiel. Bekijk hoe hij tijdens zijn crisismanagement ziek werd.
Boris Johnson: van milde symptomen tot intensive care
Video
Boris Johnson: van milde symptomen tot intensive care
gisteren om 18:30
YouTube haalt eigen series achter de betaalmuur vandaan
YouTube heeft besloten om een aantal eigen series die alleen met een Premium-abonnement bekeken konden worden gratis te gaan streamen. Het gaat om onder meer de series Escape the Night en Step Up: High Water.

Ook de YouTube Original-shows ImpulseFoursome en Sherwood zullen vanaf woensdag gratis te bekijken zijn. YouTube heeft dit besloten omdat veel mensen nu thuiszitten wegens de coronacrisis. Lees hier meer.
gisteren om 18:27
Britse premier Johnson blijft op intensive care
De Britse premier Boris Johnson verblijft nog steeds op de intensive care vanwege de coronabesmetting die hij opgelopen heeft. Zijn toestand is wel verbeterd, hij kon vandaag zelfs rechtop in bed zitten, meldde Rishi Sunak, de Britse minister van Financiën tijdens een persconferentie.

Johnson blijft voorlopig nog op de intensive care onder toezicht. Zijn taken worden momenteel overgenomen door minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab.
gisteren om 18:16
Dodental Italië stijgt langzamer, aantal nieuwe besmettingen sneller
Afgelopen etmaal zijn er 542 nieuwe sterfgevallen geregistreerd in Italië als gevolg van het coronavirus. Dat is lager dan de dag ervoor, toen er 604 doden bijkwamen. Het aanal nieuwe besmettingen stijgt wel harder. Woensdag werden er 3.836 nieuwe besmettingen bevestigd, dinsdag waren dat er 3.039.

Het dodental komt daarmee op 17.669, waarmee Italië nog altijd met afstand de meeste doden ter wereld te betreuren heeft. Het totaal aantal bevestigde besmettingen staat nu op 139.422.

Voor de vijfde dag op rij daalde het aantal mensen dat op de intensive care ligt. Dinsdag waren dat er 3.792, woensdag was dat gedaald naar 3.693.
gisteren om 18:15
Coronadebat Tweede Kamer
De corona-app werkt volgens De Jonge alleen als 60 procent van alle Nederlanders meedoet. De vraag is dan: wordt het verplicht hieraan mee te werken? Als het werkt, betekent dat een stuk meer vrijheden voor veel Nederlanders.

Aan de andere kant maken mensen zich zorgen dat de overheid zoveel van je af weet en dat ook kan opleggen. Het uitgangspunt is vrijwillig, zegt De Jonge, maar hij houdt wel een slag om de arm.

Vijf vragen over de twee corona-apps van het kabinet
gisteren om 18:10
Zoals inmiddels gebruikelijk wordt na iedere spreker het spreekgestoelte ontsmet door de Tweede Kamer-medewerkers. (Pro Shots)
gisteren om 18:10
Buitenlandupdate

  • Het Verenigd Koninkrijk wil de testcapaciteit de komende maanden drastisch uitbreiden. Een medisch adviseur van de Britse regering stelde dat er tegen het eind van de maand 100.000 tests per dag uitgevoerd moeten kunnen worden.
  • De maatregelen in Zwitserland worden met een week verlengd en lopen nu tot 26 april. Wel worden de restricties in die periode langzaam verlicht. Zo worden er minder grenscontroles uitgevoerd en gaan ook de scholen een voor een weer open, mits de omstandigheden dat toelaten.
  • Het aantal besmettingen in Singapore kent met 142 nieuwe bevestigde gevallen de grootste stijging tot nu toe. Veel van de nieuw geconstateerde besmettingen betreft mensen die vanwege hun werk vaak in gezamenlijke slaapzalen verblijven.
  • Vietnam heeft de eerste scheepslading van in totaal 450.000 beschermende pakken naar de Verenigde Staten verstuurd. Eerder stelde het land al 550.000 gezichtsmaskers aan vijf Europese landen te hebben gedoneerd.
gisteren om 18:06
Coronadebat Tweede Kamer
Het huidige testbeleid is verruimd naar in ieder geval 17.500 en in een volgend stadium naar 29.000. "Het is heel knap hoe de laboratoria dat zo snel hebben gedaan", zegt De Jonge. Het is nu de kunst om de testapparaten zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Tegelijkertijd is er een tekort aan alles, maar het lukt volgens De Jonge behoorlijk.

Nu moet je thuisblijven als je klachten hebt, maar het zou volgens De Jonge mooi zijn dat je alleen thuis blijft als je ook daadwerkelijk corona hebt. "Daar hebben we bron- en contactopsporing voor nodig." Dat doet gezondheidsdienst GGD, geholpen door de tracing-apps die het kabinet dinsdag aankondigde. 

Dat kan alleen maar als de privacy kan worden gewaarborgd, zegt De Jonge. "We zijn geen Singapore, China of Noord-Korea."
gisteren om 17:55
Broadway dicht tot en met 7 juni
De beroemde theaters op Broadway in New York City blijven tot en met 7 juni dicht vanwege de Amerikaanse maatregelen tegen het coronavirus. Dat betekent in principe een voortijdig einde van het theaterseizoen. "Onze hoogste prioriteit is de gezondheid van de bezoekers en iedereen die meewerkt aan de producties. Daarom is het nu niet verantwoord om de shows door te laten gaan. We kijken uit naar de tijd wanneer we weer samen van theater kunnen genieten", aldus Charlotte St. Martin, de voorzitter van de Broadway League.
gisteren om 17:41
Coronadebat Tweede Kamer
De Jonge noemt het veel dat er bij een derde van de 2.500 verpleeghuizen corona is vastgesteld. "De verpleeghuizen worden hard geraakt", zegt de bewindsman. 

Dat leidt volgens hem tot "een duivels dilemma", want wat doe je vervolgens met de bezoekersregeling? Op dit moment is bezoek niet toegestaan. Een versoepeling van die maatregel "kunnen we ons niet veroorloven", zegt De Jonge.  

Dat betekent voor veel mensen dat ze hun ouders of oma's en opa's de komende tijd niet kunnen bezoeken. Het bezoekverbod geldt voor alle bezoekers en alle anderen die niet noodzakelijk zijn voor de zorg.
gisteren om 17:40
Dierenpark laat mensen dieren adopteren
Ook dierenparken hebben het moeilijk door de maatregelen tegen het coronavirus. Kasteelpark Born in Limburg heeft echter iets bedacht om de bezoekers toch 'contact' met de dieren te laten maken. Mensen kunnen dieren in het park adopteren. Kleine dieren zoals konijnen, cavia's en eenden kunnen voor 25 euro per jaar geadopteerd worden, grotere dieren als alpaca's, ezel en lama's kosten al gauw wat meer. Voor 600 euro verzeker je jezelf van de adoptie van een kameel.
gisteren om 17:35
KNVB wil bekerfinale op 12 juli en voetballen met Kerst
De KNVB heeft een conceptprogramma ontwikkeld voor het geval dat dit seizoen kan worden afgemaakt. De Nederlandse voetbalbond wil de bekerfinale naar 12 juli verplaatsen en dat er volgend seizoen ook tijdens Kerst gespeeld wordt in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Lees hier meer.
gisteren om 17:25
Ook deze Duitse paashaasjes proberen de verspreiding van het coronavirus te remmen en dragen daarom mondkapjes en blijven thuis. Als ze ook nog eens onderling 1,5 meter afstand houden, doen ze het helemaal goed. (Foto: Pro Shots/Firo Sportphoto/ Jürgen Fromme/DPA)
gisteren om 17:20
Middagpodcast NU.nl
In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er eerder op woensdag is gebeurd. Vandaag: Quarantaine Wuhan opgeheven, hoe is het daar na drie maanden?
gisteren om 17:14
Coronadebat Tweede Kamer
Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil allereerst een misverstand over de bescherming van zorgpersoneel uit de wereld helpen. "Ik zou gister hebben gezegd dat er geen gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen is", aldus De Jonge.  

Dat heeft hij zo niet bedoeld, want dat tekort is er wel, erkent ook de bewindsman. "Er is een krapte en die raakt de veiligheid van zorgpersoneel direct. Ik hoop dat ik dat hier heb rechtgezet." 

Voor PVV'er Wilders is dat niet genoeg. "Wanneer is het tekort weggewerkt?", wil hij weten. De Jonge kan Wilders niet tegemoetkomen. "Het eerlijke antwoord is dat er wereldwijd een tekort aan beschermingsmiddelen is", aldus De Jonge.

Wat betreft de mondkapjes wil hij de schaarste zoveel mogelijk verdelen. Dat is alleen ingewikkeld. Voor het paasweekend moet die verdeling rond zijn. Naast de import van mondkapjes uit het buitenland wordt er ook in Nederland een productielijn opgezet.
gisteren om 17:12
gisteren om 17:06
Dagoverzicht goed nieuws
Ten tijde van de COVID-19-pandemie domineert slecht nieuws vaker dan gebruikelijk de voorpagina van NU.nl. Toch is er ook positief nieuws te melden. Daarom maakt NU.nl een dagelijks overzicht met goed nieuws, met vandaag onder meer een landelijk slagingsmoment voor scholieren en de eerste repatriëringsvlucht vanuit Zuid-Afrika.
gisteren om 16:56
Coronadebat Tweede Kamer
D66'er Jetten vraagt om solidariteit in Europa. Dinsdagnacht is een overleg van de Eurogroep opgeschort, omdat vooral Nederland en Italië het niet eens kunnen worden over de voorwaarden voor financiële steun. Er spelen meerdere zaken, maar de belangrijkste is de aanspraak op het Europese noodfonds ESM.

Het lastige, zegt Rutte, zijn de voorwaarden die ertegenover staan. Nederland wil - met minister Wopke Hoekstra van Financiën voorop - niet zomaar geld toekennen. Daar horen afspraken over hervormingen bij.

"Dat is de puntbelasting van de discussie", zegt Rutte. Maar heel diep wil hij er niet op ingaan, want de Eurogroep vergadert donderdag verder. Wel zegt de premier: "Sommige landen zeggen: we willen wel het geld, maar niet de randvoorwaarden en dat is voor Nederland niet begaanbaar."
gisteren om 16:47
Coronadebat Tweede Kamer
PvdA-leider Asscher haalt KLM aan. "Geen steun zonder zeggenschap", zegt Asscher. De luchtvaartmaatschappij heeft overheidssteun aangevraagd omdat de luchtvaart zeer zwaar is getroffen door de coronacrisis, maar liet ook weten contracten van flexwerkers niet te verlengen. Banen redden, maar niet zonder voorwaarden. Zeggenschap en anderen (de aandeelhouders in dit geval) moeten meebetalen, aldus Asscher.

In algemene zin snapt Rutte Asscher, maar hij wil niet specifiek ingaan op één onderneming. Hij komt er later in het debat op terug.

Deze week spraken Kamerleden zich op NU.nl uit over een mogelijke nationalisatie van KLM.
gisteren om 16:46
Inspectie waarschuwt huisarts en apotheker vanwege corona-experiment
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft een huisarts uit Meijel en zijn apotheker aangesproken, omdat de huisarts bezig was met een corona-experiment. Hij zou COVID-19-patiënten een mix van medicijnen voorschrijven, terwijl de werking ervan niet wetenschappelijk bewezen is. De IGJ noemt het experiment van de huisarts en zijn apotheker woensdag een kwalijke zaak en meldt dat het in strijd is met de huidige richtlijnen. Lees hier meer.
gisteren om 16:35
De coronacijfers van 8 april in zes grafieken
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (woensdagmiddag 8 april) bekend zijn samen in zes grafieken.
gisteren om 16:25
Restauratie Notre-Dame ligt tijdelijk stil
Door de maatregelen in Frankrijk is ook de restauratie van de vorig jaar afgebrande Notre-Dame stil komen te liggen. In de beroemde kathedraal zou vrijdag, bijna een jaar na de grote brand, een dienst voor Goede Vrijdag worden gehouden. De dienst gaat echter niet door. (Foto: Pro Shots/Arina Lebedeva/TASS)
gisteren om 16:10
Coronadebat Tweede Kamer
Premier Mark Rutte begint met het beantwoorden van de vragen die de Kamer heeft gesteld. Allereerst complimenteert hij de mensen die hebben bijgedragen aan het meer dan verdubbelen van de ic-capaciteit. "Dat zijn de momenten die je bijblijven", zegt de premier.

Een "onwaarschijnlijke prestatie", zegt Rutte. "Als we als Nederland even 'pff' kunnen doen in deze crisis, waarin heel weinig momenten zijn om even 'pff' te zeggen, dan was dat het moment."

Rutte bedankt de artsen, de verpleegkundigen, de schoonmakers, de patiëntvervoerders en iedereen die bij de logistiek betrokken is.

Al dan niet toevallig komen er net cijfers naar buiten waaruit blijkt dat het aantal Nederlandse patiënten op de intensivecareafdelingen voor het eerst is afgenomen. In totaal liggen er woensdag 1.408 Nederlanders op de intensive care. Dat zijn er zestien minder dan dinsdag.
gisteren om 16:05
Aantal ic-patiënten neemt voor het eerst af
Voor het eerst is het aantal Nederlandse patiënten op de intensivecareafdelingen afgenomen. In totaal liggen er woensdag 1.408 Nederlanders op de intensive care, maakt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) dinsdagmiddag bekend. Lees hier meer.
gisteren om 15:58
Elfstedenzwemtocht Van der Weijden afgelast
De elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden gaat niet door. Dat heeft de zwemmer zelf bekendgemaakt op de website van het evenement. Van der Weijden vindt dat de aandacht de komende tijd op de slachtoffers van en de strijd tegen het coronavirus moet liggen. Vorig jaar volbracht Van der Weijden de zwemtocht langs elf Friese steden en haalde daarmee miljoenen euro's op voor onderzoek naar kanker. Lees hier meer.
gisteren om 15:38
Bierbrouwers zien volumes verdampen door sluiting horeca
Nu de horecagelegenheden noodgedwongen dicht blijven en evenementen zijn afgelast, drinken we veel minder bier. De volumes die wegvallen in de horeca en op feesten, worden bij lange na niet gecompenseerd door de verkoop van bier in de supermarkt of slijterijen. Lees hier meer.
gisteren om 15:26
Naast Rutte zit minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) er namens het kabinet. (Foto: Pro Shots)
gisteren om 15:24
Premier Mark Rutte luistert vanuit vak K naar het debat. (Foto: Pro Shots)