Lees hier het laatste coronanieuws uit het binnen- en buitenland.
Frankrijk verlengt periode tussen eerste en tweede prik 
Frankrijk gaat de periode tussen de eerste en tweede dosis van coronavaccins verlengen. Nu zit er nog vier weken tussen de eerste en tweede prik, maar vanaf 14 april wordt dat zes weken. Zo hoopt de minister van Volksgezondheid Olivier Véran de vaccinatiecampagne te versnellen, kondigt hij zondag aan in Le Journal du Dimanche. Het verlengen van de periode tussen de doses zal geen invloed hebben op de veiligheid en werking van het vaccin. 

In Frankrijk worden de vaccins van Pfizer/BioNTech, Moderna en AstraZeneca geprikt. Die laatste wordt vanaf maandag ook beschikbaar gesteld voor iedereen boven 55 jaar oud, ook voor mensen buiten de hoog-risicogroepen.
over 4 dagen
Tientallen vluchten naar Aruba, veelal Amerikaanse toeristen
Aruba kent zaterdag het grootste aantal vliegtuigen dat op één dag op de luchthaven landt sinds het begin van de coronapandemie. Naar verwachting komen meer dan dertig vliegtuigen naar het eiland, goed voor ruim 3.500 passagiers.

Het gaat voornamelijk om Amerikaanse toeristen die met een negatieve PCR-test het land binnen mogen komen. Aruba is altijd erg in trek geweest bij toeristen uit de Verenigde Staten. De Arubaanse luchthavenautoriteit verwacht dat de passagiersaantallen op het eiland verder gaan stijgen nu de vraag naar vliegreizen op de Amerikaanse markt weer toeneemt, en steeds meer Amerikanen zijn gevaccineerd.