Volg de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in dit liveblog.
In Wuhan, aanvankelijk het epicentrum van de coronacrisis, zijn de reisbeperkingen een paar uur geleden opgeheven en dat is te zien op de wegen van de Chinese miljoenenstad. Ook op het treinstation van de stad is het druk.
2 uur geleden
CEO Twitter schenkt 1 miljard dollar voor strijd tegen coronavirus
Jack Dorsey, de CEO van Twitter en Square Inc. schenkt liefst 1 miljard dollar (920 miljoen euro) voor de strijd tegen het coronavirus, meldt hij op Twitter. Volgens de 43-jarige Amerikaan is dat bedrag 28 procent van zijn totale vermogen.
2 uur geleden
Directeur betaald voetbal Eric Gudde van de KNVB beweert dat de meeste clubs, ook Ajax, na de conferencecall eerder vandaag achter het plan van de bond staan om de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie waar mogelijk af te maken ondanks de coronacrisis.

"De mensen van Ajax hebben de duidelijke vraag gekregen: hoe staan jullie er nu in? Vervolgens hebben zij gezegd dat ze vorige week een negatief advies hebben gegeven, maar dat ze zich solidair verklaren als scenario 2 uitgevoerd kan worden als de veiligheid is gewaarborgd", zegt Gudde tegen de NOS.

Scenario 2 is het afronden van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie en dus niet op dit moment al een streep zetten door het seizoen. De KNVB streeft ernaar om op 19 juni verder te gaan met beide competities en ze beide af te ronden in juli.

Klik hier voor het volledige artikel
2 uur geleden
Bijzondere beelden uit Brakel. Omdat de Efteling gesloten is vanwege het coronavirus, heeft een groep vrienden het pretpark nagebouwd in een achtertuin.
Vriendengroep bouwt Efteling na in achtertuin
Video
Vriendengroep bouwt Efteling na in achtertuin
2 uur geleden
De Corona Helpdesk Statushouders verstrekt informatie over het coronavirus in het Arabisch en het Tigrinya. Hierdoor kan de doelgroep van 100.000 nieuwkomers beter geïnformeerd worden. Veertig vrijwilligers zijn elke werkdag 's middags 2 uur bereikbaar.
Corona Helpdesk Statushouders richt zich tot 100.000 nieuwkomers
Video
Corona Helpdesk Statushouders richt zich tot 100.000 nieuwkomers
2 uur geleden
Het belangrijkste coronanieuws van dinsdag 7 april

Nederland

 • Het aantal meldingen van personen die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus is gestegen, maar dat kan verklaard worden doordat veel van de sterfgevallen en ziekenhuisopnames die op vrijdag, zaterdag en zondag plaatsvinden op maandag in de administratie worden verwerkt. Er kwamen 234 nieuwe sterfgevallen bij, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in de dagelijkse update. Maandag waren dat er 101 en zondag 115.
 • Het aantal ziekenhuisopnames lijkt nog steeds af te vlakken, al was het aantal van dinsdag (292) wel iets hoger dan de 260 van maandag. Ten opzichte van vorige week liggen de aantallen een stuk lager.
 • Het aantal Nederlandse coronapatiënten dat intensieve zorg in een ziekenhuis nodig heeft, is met 15 gestegen tot 1.424. De groei van het aantal coronapatiënten op de intensive care neemt al een paar dagen af en die trend zette dinsdag door.
 • In de week voor 28 april neemt het kabinet pas een besluit over het eventueel versoepelen van de maatregelen. Premier Mark Rutte benadrukt nu al dat alles niet meteen weer normaal zal worden en houdt de mogelijkheid open dat alle maatregelen van kracht blijven.
 • Het kabinet denkt na over twee apps, die veel Nederlanders mogelijk op hun telefoon moeten krijgen. De ene app waarschuwt als je in contact bent geweest met een drager van het coronavirus en de andere app checkt de gebruiker op eventuele symptomen. 
 • Er zijn tot dusver veertienhonderd boetes uitgeschreven aan Nederlanders die coronamaatregelen van het kabinet niet opvolgen. Het gaat vooral om mensen die geen afstand van elkaar houden en in groepen bij elkaar komen.
 • De KNVB wil er alles aan doen om het Eredivisie-seizoen af te maken. De competitie moet volgens het plan om 19 juni worden hervat en in juli afgerond zijn. Overigens erkent de voetbalbond dat die plannen afhankelijk zijn van de regering.
Buitenland

 • De toestand van de Britse premier Boris Johnson, die kampt met ernstige verschijnselen van het coronavirus, blijft stabiel. Hij ligt nog steeds op de intensive care en wordt scherp in de gaten gehouden.
 • In Frankrijk zijn er sinds vandaag officieel meer dan tienduizend mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het is het vierde land dat over deze drempel gaat, na Spanje, de Verenigde Staten en Italië.
 • Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus zijn een dag lang geen sterfgevallen gemeld van mensen die besmet waren met het coronavirus in China, zo meldt de Chinese gezondheidsraad. 
 • Noorwegen gaat als een van de eerste Europese landen de maatregelen gefaseerd versoepelen. Zo zullen scholen in de loop van de week van 20 april weer opengaan en mogen Noren vanaf 20 april weer naar hun vakantiehuizen in de bergen reizen.