Volg de ontwikkelingen omtrent het coronavirus in binnen- en buitenland in ons liveblog.
Britten die regels thuisisolatie overtreden krijgen ruim tienduizend euro boete
Britten die de nieuwe regels overtreden die hen verplicht in thuisisolatie te gaan als ze in contact zijn geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus, moeten een boete van tienduizend pond (ongeveer elfduizend euro) betalen, heeft de Britse premier Boris Johnson aangekondigd. "Mensen die ervoor kiezen om de regels te negeren zullen aanzienlijke boetes krijgen", zegt hij in een verklaring.

De nieuwe regels gaan 28 september in. Sommige werknemers met een laag inkomen zullen financiële hulp krijgen van de Britse regering als ze vanwege de verplichte thuisisolatie inkomsten verliezen.
2 uur geleden
Bonaire gaat vanaf maandag in 'lichte lockdown'
Bonaire scherpt maandag de coronamaatregelen aan. De verscherpte regels gelden tien dagen. Onder meer horecagelegenheden en mensen met contactberoepen moeten tijdelijk de deuren gesloten houden. Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire spreekt van een 'lichte lockdown'. Zaterdag werden er zestien nieuwe bevestige besmettingen gemeld op het eiland. Lees hier meer.
4 uur geleden
Deze nieuwe maatregelen gelden vanaf vanavond 18.00 uur in zes regio's
Voor de regio's Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden gelden vanaf zondagavond 18.00 uur nieuwe coronamaatregelen. NU.nl zet de nieuwe maatregelen op een rijtje. Lee hier verder.
5 uur geleden
Man aangehouden vanwege illegaal feest in Beverwijk
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Beverwijk een illegaal feest beëindigd. Aan de Kanaalweg waren tientallen feestgangers bij elkaar gekomen, die na de komst van de politie rustig zijn vertrokken. De geluids- en lichtapparatuur van de dj werd in beslag genomen. De dj was het daar echter niet mee eens en probeerde er met de auto vol apparatuur vandoor te gaan. De 33-jarige Haarlemmer kon echter door de politie worden aangehouden, onder meer voor rijden onder invloed en harddrugsbezit.
7 uur geleden
Frans bedrijf maakt biologisch afbreekbare mondkapjes van hennep
De Franse fabrikant Géochanvre maakt mondkapjes van de hennepplant. Daarmee is het concern naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat volledig biologisch afbreekbare mondkapjes aanbiedt.
Frans bedrijf maakt biologisch afbreekbare mondkapjes van hennep
Frans bedrijf maakt biologisch afbreekbare mondkapjes van hennep
9 uur geleden
1.345 nieuwe gevallen in Duitsland, wel daling ten opzichte van gisteren
Het aantal vastgestelde positieve testen in Duitsland is in de afgelopen 24 uur met 1.345 toegenomen tot 271.415, meldt het Robert Koch-Institut (RKI), het Duitse equivalent van het RIVM. Dat zijn er een stuk minder dan een dag eerder, toen het RKI 2.297 positieve tests bevestigde. 

Het aantal overleden coronapatiënten nam met 2 toe tot 9.386. Een dag eerder waren dat er zes.
12 uur geleden
Buitenlandupdate 
  • In Brazilië zijn in de afgelopen 24 uur 33.057 personen positief getest op het coronavirus. Nog eens 739 coronapatiënten zijn overleden. In totaal zijn er nu 4,5 miljoen mensen positief getest en meer dan 136.000 coronapatiënten overleden. 
  • Het Mexicaanse ministerie van Volksgezondheid heeft sinds gisteren 5.157 positieve tests en 455 nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.
gisteren om 23:37
Het belangrijkste coronanieuws van zaterdag 19 september

Binnenland:
  • Het RIVM meldt zaterdag 33 nieuwe ziekenhuisopnames. Dat zijn er bijna drie keer zoveel als op vrijdag. Het aantal nieuwe opnames neemt dagelijks met 10 procent toe.
  • Ook kwamen er 1.887 nieuwe positieve tests bij en twee sterfgevallen.
  • Nog drie GGD's laten positief geteste personen zelf contacten bellen vanwege de hoge werkdruk. Regio Haaglanden deed dit al, maar nu volgen Amsterdam-Amstelland, Kennemerland en Twente.
  • De beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden NU'91 overweegt juridische stappen, omdat gisteren bekend werd dat het RIVM het mondkapjesbeleid heeft aangepast vanwege schaarste.
  • In Utrecht zijn meerdere parken ontruimd omdat het er te druk was om de 1,5 meter afstand te houden.

Buitenland:
  • In Frankrijk is in de afgelopen 24 uur een recordaantal van 13.498 nieuwe positieve coronatests geregistreerd.
  • Polen meldt ook een dagrecord: 1.002 nieuwe bevestigde gevallen. Dat geldt ook voor Indonesië, dat 4.168 nieuwe bevestigde tests meldde.
  • In Duitsland is het aantal bevestigde gevallen de 270.000 overstegen.