Blijf in ons liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus in binnen- en buitenland.
Turkije verscherpt maatregelen na oplaaiing coronavirus
Turkije haalt de teugels aan in de strijd tegen het coronavirus. Het land telde de afgelopen dagen voor het eerst in drie weken meer dan duizend nieuwe besmettingen op één dag.

Quarantainemaatregelen worden voorlopig dagelijks gehandhaafd, reizigers naar het buitenland worden nauwlettend in de gaten gehouden en maatregelen rondom bruiloften en uitvaarten worden aangescherpt, meldt het ministerie van Gezondheid.
één uur geleden
Ajax werd getroffen door coronavirus: 'Maar niemand is meer besmet'
Dertien mensen bij Ajax zijn besmet geweest met het coronavirus, zo meldt De Telegraaf dinsdag. Het gaat om spelers en stafleden uit het eerste en tweede elftal van de club uit Amsterdam.

"Het klopt dat een aantal spelers en stafleden het coronavirus heeft gehad", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis tegen de krant. Hij kan de aantallen niet bevestigen en gaat ook niet in op namen.
één uur geleden
Bertens beslist uiterlijk maandag over deelname aan US Open
Kiki Bertens maakt uiterlijk maandag bekend of ze deelneemt aan de US Open. De nummer zeven van de wereld twijfelt vanwege de coronacrisis nog of ze afreist naar New York, zo laat haar coach Elise Tamaëla dinsdag weten aan NU.nl.

Op het tenniscomplex in New York, waar de US Open op 31 augustus begint, gelden strenge restricties. Zo is er geen publiek welkom en moeten spelers uit andere werelddelen na aankomst twee weken in quarantaine. Titelverdediger bij de mannen, Rafael Nadal, liet eerder vanavond weten dat hij het toernooi laat schieten.
één uur geleden
Garanties op vakantievouchers uitgebreid naar heel 2020
Alle vakantievouchers die dit jaar worden uitgegeven vanwege de coronacrisis vallen onder de garantie van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), heeft de organisatie dinsdag besloten. De garantie houdt in dat als een reisbureau dat bij de SGR is aangesloten failliet gaat, de SGR zorgt dat de reiziger de voucher toch nog kan gebruiken of zijn of haar geld terug kan krijgen.

Tot dusver was het zo dat deze garantie alleen gold voor reizen die vóór 16 maart geboekt waren. Dinsdag is besloten om de garantie ook toe te passen voor reizen die na 16 maart zijn of worden geboekt. Lees hier meer.
één uur geleden
Het belangrijkste coronanieuws van vandaag
Binnenland:
  • Er zijn vorige week 2.588 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is bijna een verdubbeling van de voorgaande week (1.329). Het percentage geteste personen dat positief test, is gestegen van 1 procent naar 2.3 procent.
  • Vandaag werden nog eens 485 nieuwe ziektegevallen gesignaleerd, en steeg ook het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners. Het aantal coronapatiënten op de ic's daalde wel, naar 26.
  • Door de stijgende coronacijfers kondigden premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge aan donderdag met een persconferentie te komen. Mogelijk worden er regionale maatregelen genomen.
  • Morgen starten Amsterdam en Rotterdam met een lokale mondkapjesplicht, maar de steden zijn niet van plan mensen meteen te gaan beboeten. "We willen eerst coachend handhaven."
Buitenland
  • Booking.com wil een kwart van het personeel ontslaan. Er werken ruim zeventienduizend mensen, waarvan 5.500 op het hoofdkantoor in Amsterdam.
  • Turkije heeft aangekondigd de coronamaatregelen aan te scherpen. Zo wordt er voortaan dagelijks gehandhaafd op quarantainemaatregelen en worden de teugels bij bruiloften en uitvaarten aangehaald.
  • De Franse wetenschappelijke raad benadrukt dat Frankrijk op korte termijn de controle over het coronavirus kan verliezen. Volgens de officiële cijfers neemt het aantal nieuwe besmettingen snel toe. De raad ziet dat burgers maatregelen minder goed naleven.