In het hotel H10 Costa Adeje Palace op Tenerife, waar ook dertien Nederlanders verblijven, zijn inmiddels vier personen besmet met het coronavirus. Zij komen alle vier uit de getroffen Noord-Italiaanse regio Lombardije, meldt het Spaanse ministerie van Volksgezondheid dinsdag.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over het coronavirus? Volg ons liveblog.

Op maandag werd bekend dat een Italiaanse arts uit Lombardije die op Tenerife op vakantie was, besmet was met het COVID-19-virus. Een dag later werd het virus ook bij zijn vrouw ontdekt.

Twee Italianen die samen met het koppel naar Tenerife waren afgereisd, testten dinsdag positief. Zij zijn overgebracht naar een lokaal ziekenhuis. In Lombardije in het noorden van Italië is momenteel sprake van een grote uitbraak van het coronavirus.

Alle vier de Italianen verbleven in het hotel H10 Costa Adeje Palace, in het zuidwesten van Tenerife, een van de Canarische Eilanden. Inmiddels zijn de ruim zevenhonderd gasten en hotelmedewerkers uit 25 verschillende landen van dit viersterrenhotel met 467 kamers in quarantaine. Zij zijn allemaal getest op het virus. Volgens de gezondheidsautoriteiten duurt het nog enkele dagen totdat de uitslagen binnen zijn.

De gasten moeten veertien dagen in quarantaine blijven in het hotel en in hun kamers blijven. Het hotel is tot minstens 15 maart gesloten.

Naar verwachting komen tienduizenden mensen de komende dagen carnaval vieren op de Canarische Eilanden.

Geen aanwijzing voor besmetting Nederlanders

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt geen aanwijzingen te hebben dat de Nederlanders besmet zijn met het COVID-19-virus, zo meldt het dinsdagavond op Twitter.

Reisorganisaties hebben contact opgenomen met Nederlandse toeristen die in de afgelopen dagen zijn teruggekomen uit het hotel.

Brit filmt vanuit in quarantaine gehouden hotel op Tenerife
55
Brit filmt vanuit in quarantaine gehouden hotel op Tenerife