In een restaurant je diner bestellen via iPads is niets nieuws meer. Eten vanaf een iPad, da’s een ander verhaal. Michelin-sterrenrestaurant Quince in het Amerikaanse San Francisco waagde zich aan dit serveer-experiment.

Quince, die met zijn verfijnde Franse keuken al drie sterren verdiende, wisselde borden om voor tablets, om van de gerechten zo een grootse beleving te maken.

Wil je zelf een sterrenmaal bereiden? Met deze 12 allerslimste foodhacks van topchefs wordt het een fluitje van een cent.

Oog in oog met je voedsel

Bestel bijvoorbeeld ‘A Dog In Search Of Gold’ en je krijgt een iPad met daarop witte truffel kroketjes voor je neus.

Terwijl je geniet van dit culinaire hoogstandje, speelt op de iPad een video af van een hond die in een bossige omgeving op zoek is naar truffels. Voor wat extra sfeer bestaat de garnering uit stukjes mos.

Een ander iPad-gerecht op de kaart is kikkerpootjes, waarbij je een in een vijver plonzende kikker te zien krijgt. Zodat je ‘weet wat je eet’, zeg maar.

Het is zoveel makkelijker dan je denkt: zo maak je je bord op als een foodstylist.

Doe mij maar een boterham met kaas

De vraag is of je bij het zien van die opmerkelijke beelden nog wel een hap door je keel krijgt. Wij hebben er onze twijfels bij…

Quince heeft echter nog niets te klagen: de iPad-borden zijn een hit. Zullen de Michelin-inspecteurs net zo onder de indruk zijn als de gasten?