Voor wie deze week geen tijd heeft gehad om oliebollen in te slaan in Spijkenisse – bakker Voskamp werd deze week verkozen tot beste oliebollenbakker van ‘t land - en thuis de frituur aanzet, heeft CookLoveShare een onmisbare tip. 

Want hoe kom je in hemelsnaam van die vette baklucht af? Wij weten raad.

Uitgebreid gegourmet tijdens de kerstdagen of komen de pannetjes met de jaarwisseling op tafel? Deze vijf tips helpen tegen de etenslucht in huis.

Speciaal voor de thuisbakkers

Hoe lekker die guilty pleasures ook ruiken, op 1 januari zitten jij (en je eventuele kater) echt niet te wachten op een huis dat intenser ruikt dan de snackbar op de hoek.

Gelukkig is er een handig foefje waardoor geen enkele nieuwjaarswenser nog zal ruiken dat er oliebollen gebakken zijn. De benodigdheden: slechts één ingrediënt, natuurazijn, en een hapjespan.

  1. Vul de pan voor een kwart met natuurazijn en zet het vuur middelhoog
  2. Zodra de azijn begint te sudderen, zet je het vuur uit.
  3. Gooi de azijn weg. Klaar!

Heb je oliebollen over na Oud & Nieuw? Gooi ze niet weg: dit heerlijks kun je er nog van maken.

Han-dig!

Fijne extra: niet alleen de oliebollenbaklucht verdwijnt als sneeuw voor de zon dankzij deze keukentruc, maar ook de achtergebleven sporen van een heftig knoflookgerecht of gebakken visje zijn zo verdwenen.

De keuken zal ongetwijfeld een beetje naar azijn ruiken als de pan op het vuur staat, maar zodra je de pan van het fornuis haalt, neutraliseert die lucht. Wil je de keuken extra lekker laten ruiken? Doe dan een kaneelstokje in de pan.