Er gaat niets boven een kop warme thee als het buiten guur en koud is. Goed nieuws: thee verwarmt niet alleen je lichaam, het heeft ook allerlei gezondheidsvoordelen waar je in de winter veel profijt van hebt. 

Verlichtend

Thee met honing is in de winter een extra goed idee. Honing is rijk aan vitaminen, mineralen en oxidanten én werkt verlichtend tegen een pijnlijke keel. 

Lees hier wat verse gember in de thee met je doet.

Mooi voor de huid

In de winter krijgt je huid het flink te verduren. Groene thee geeft je huid een goede oppepper. Het werkt namelijk vochtafdrijvend. Hierdoor verdwijnen afvalstoffen sneller uit je lichaam en kan je huid herstellen. 

Je huid wordt schoner: groene thee kan helpen tegen acné of mee-eters. Ook is de anti-verouderende werking van thee opmerkelijk; het boost de celregeneratie en laat je huid er jonger uitzien.

Goed voor de mond

In zwarte thee zitten krachtige polyfenolen die gaatjes tegengaan en goed zijn voor de mondgezondheid. Door de afremmende eigenschappen helpen de polyfenolen tandplak te bestrijden.

Ook heeft een studie uitgewezen dat polyfenolen de groei van bacteriën die een slechte adem veroorzaken, kan tegengaan. 

Deze voedingsmiddelen helpen je ook van een slechte adem af.

Precies de goede energieboost

Net als koffie bevat thee cafeïne, maar dan wel in een mindere hoeveelheid. De kans dat je teveel cafeïne (zoals bij koffie) binnenkrijgt, is daardoor klein. Je krijgt dus wel die kleine energieboost zonder dat je er slechter van slaapt.