Dit zijn de leukste kerstmarkten van Nederland

Half december is Nederland volop in de kerstsferen. Binnen schittert de boom in volle glorie, buiten schieten de gezellige kerstmarkten als paddenstoelen uit de grond. CookLoveShare zet de leukste markten voor je op een rij.

Voor een indrukwekkende markt en het ultieme kerstgevoel hoef je niet meer naar Duitsland of België af te reizen - wij weten exact waar je moet zijn.

Maastricht (t/m 1 jan.)

In het uiterste zuiden van het land is het beroemde Vrijthof omgetoverd tot een prachtig winterwonderland. Je vindt er een reuzenrad, een sprookjesachtige schaatsbaan en een overdekte giga glijbaan. 

Die worden weer omringd door talloze kraampjes met lekkers als glühwein en oliebollen, en de leukste kerstcadeautjes. Daarnaast vind je op en rond het plein diverse leuke barretjes en restaurants. 

Valkenburg (Limburg) (t/m 31 dec.)

Iets nostalgischer vind je het een paar dorpjes verder, in Valkenburg. Hier ben je van harte welkom Santa’s Village, waar de geur van glühwein en verse, warme wafels, oliebollen, crêpes, churros en reibekuche je tegemoetkomt. 

Extra bijzonder: de gezellige kerstmarkt bevindt zich in de gangen van de Gemeentegrot.

Toch graag de grens over? Dit zijn de leukste kerstmarkten van België en Duitsland.

Den Haag (15-23 dec.)

In het historische centrum van Den Haag verrijst deze maand de Royal Christmas Fair. Qua food vind je het hier allemaal: van flammkuchen en crêpes tot kreeft. En natuurlijk is ook hier de glühwein volop aanwezig.

Uiteraard valt er van alles te shoppen maar er is tevens aan vermaak gedacht in de vorm van diverse optredens: verspreid over de Fair zingen kinderkoren, en spelen theatergroepen, ensembles en magiërs.

Dordrecht (16-18 dec.)

Voor de állergrootste kerstmarkt van Nederland moet je naar Dordrecht, waar je met bijna 300 (!) kraampjes minstens een volle dag zoet kunt zijn. Verwacht de mooiste kerstspullen, het lekkerste eten en gezellige live muziek door de hele stad.

Leiden (16-28 dec.)

Voor weer een totaal andere ervaring ga je naar Leiden, waar de enige drijvende kerstmarkt van Nederland te vinden is. 

Struin langs de ruim 70 kraampjes met lekkers en moois, draai een pirouette op de schaatsbaan of neem een kijkje op de nostalgische kermis. Het toppunt van romantiek: maak een verwarmde rondvaart door het sfeervolle centrum.

Op CookLoveShare open je deze feestmaand iedere dag een vakje van onze adventskalender, waarin de mooiste prijzen en leukste food-content verborgen zitten. Ontdek 'm hier

NUwerk

Tip de redactie