In een tijd waarin alles sneller gaat, iedereen drukker is en we elkaar vaker on- dan offline spreken, zijn we meer dan ooit toe aan authentieke, oudhollandse gezelligheid. 

Die hang naar vroeger zie je onder meer terug in café’s, waar kasten vol gezelschapsspellen terug van weggeweest zijn, maar ook willen we weer eten als vroeger: pure producten uit de tijd zonder E-nummers.

De ultieme winterkost

Geheel passend bij de trend maakt ook het stamppotbuffet furore. Bij steeds meer restaurants en cateringbedrijven in Nederland kun je terecht voor een uitgebreid diner met verschillende typisch Hollandse happen.

Inspiratie nodig? Laat je verrassen door 7x stamppot met een twist. 

Zelf aan de prak

Ook in onze eigen keukens wordt vaker een stamppotbuffet bereid. Logisch, want deze oer-Hollandse lekkernij kent bijna alleen maar voordelen.

Het is makkelijk om te maken, goedkoop, ideaal voor grotere gezelschappen, ontzettend veelzijdig en op vrijwel ieders smaak – ook kinderen zijn fan – aan te passen.

Lekker én gezellig

Een grote pan hutspot, andijviestamppot, hete bliksem, boerenkool of zuurkoolstamppot is in principe zo gemaakt, waarna je de boel ‘opleukt’ met waar je maar zin in hebt.

Speklappen, rookworst, klassieke gehaktballen, hachee, een karbonaadje of een smakelijke vega-optie, afgemaakt met een kuiltje jus, goede mosterd of appelmoes. Het feest is compleet met een schaal heerlijke stoofpeertjes.

Keukentruc: aardappels over na je buffet? Zo houd je aardappels langer vers.

Stampend het jaar uit

En een feest, dát is het. Dus laat tweede kerstdag de steengrill nu eens in de kast staan en draai een overheerlijk stamppotbuffet in elkaar, of maak oudejaarsavond knusser en gezelliger dan ooit. 

Wekelijks de leukste weetjes, beste keukentips en lekkerste recepten in je mail? Meld je dan nu aan bij CookLoveShare.