Last van een slechte adem? Er zijn voedingsmiddelen die gegarandeerd een slechte adem veroorzaken zoals curry, knoflook, uien, bepaalde specerijen en koffie.

Maar er zijn ook een aantal natuurlijke voedingsmiddelen waar je juist een frisse adem van krijgt en dan bedoelen we niet alleen munt.

Peterselie

Als je een gerecht met veel knoflook hebt gegeten, kauw dan eens op een paar takjes peterselie. Het bevat namelijk olieën waardoor je je adem verfrist op natuurlijke wijze en het helpt om je smaakpapillen te reinigen. Dit geldt trouwens ook voor basilicum en rozemarijn.

Citroen 

Deze gele citrusvrucht is niet alleen goed voor het neutraliseren van naar vis- en knoflook geurende handen; door zijn vitamine C doet hij ook wonderen bij het bestrijden van een slechte adem.

Drink een glas citroenwater, of beter nog, puur citroensap en je adem verfrist direct. Je kunt natuurlijk ook een partje citroen eten. 

Dit zijn nog vier heel goede redenen om vaker citroen te eten.

Kaneel

Door het kauwen op een kaneelstokje komen oliën vrij die helpen om de bacteriën die een slechte adem veroorzaken te doden.

Appel

Appels zijn dé natuurlijke tandenborstels voor je mond. Als je een appel eet, produceer je veel speeksel. Dit in combinatie met het hoge vezelgehalte van een appel, helpt je mond goed te reinigen.

Bessen

Deze rood-paarse smaakbommetjes zijn niet alleen geweldige antioxidanten die het verouderingsproces verbeteren, ze helpen ook als afweersysteem tegen een slechte adem. 

Munt

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder de toevoeging van verse munt. Niets verfrist je mond zo goed als een paar van deze groene blaadjes. Dat is ook de reden waarom kauwgom met muntsmaak zo populair is.

Naast een frisse adem ook een wit gebit? Laat dit eten dan staan.