Goed gefeest afgelopen nacht? Grote kans dat je vandaag een kater of op z’n minst een stevige hoofdpijn hebt. Met deze anti-katertips ben je in no time weer zo fris als een hoentje!

Drink, voordat je brak je bed inkruipt, minimaal 2 glazen water. Mét een aspirientje. Dat verlicht de hoofdpijn die wordt veroorzaakt door een tekort aan vocht (lees: te veel alcohol).

Wat je vooral niet moet doen: zwarte koffie drinken. Van koffie droog je uit en datzelfde effect had de drank van gisteravond ook al…

Eet een banaan

Twee is ook oké. In bananen zit veel kalium, een stof die afvalstoffen (lees: alcohol) uit je lichaam verwijdert.

Probeer eens wat tomatensap

Dat werkt ontgiftend (en nee, een bloody mary telt niet als tomatensap).

Drink cola

Drink een glaasje cafeïnevrije cola. Je maag kalmeert ervan en de suiker in cola geeft je wat nieuwe energie.

Eet iets vets

Als je 's ochtends wakker wordt met een stevige kater en je maag rommelt, dan wil een vette maaltijd nog wel eens helpen.

Bekijk hier negen vet lekkere recepten voor 'the day after.' Van omelet met spek tot worstenbroodjes.

Eet een peer

Peren als anti-katermiddel, het werd toevallig ontdekt tijdens een onderzoek naar de gezonde eigenschappen van peren in het nationale onderzoekscentrum van Australië, het CSIRO. Professor Noakes, die het onderzoek leidde, vertelt: "Het lijkt erop dat bepaalde stoffen in de peren de alcoholafbraak versnellen. Ook zou het de opname van alcohol in het bloed vertragen."

Kleinigheidje: het werkt alleen als je een Aziatische peer eet vóór je een wijntje (of meer) drinkt. Wel een beetje mosterd na de maaltijd, als je vandaag last hebt van een houten hoofd.

Wekelijks de beste keukentips en lekkerste recepten in je mail? Probeer dan eens het CookLoveShare Weekmenu.