Tegenwoordig kun je veel producten heel het jaar rond krijgen, maar het heeft wel iets om je aan de seizoenen te houden. Seizoensgroenten en –fruit zijn namelijk niet alleen heerlijk van smaak, maar ook een stuk voordeliger.

Daarnaast varieer je automatisch in je voedingspatroon en zeg nou zelf; stoofperen in de lente, daar zit toch niemand op te wachten?

Lekker, verantwoord en écht niet zo moeilijk als je denkt: maak je eigen gezonde groentechips.

Klaar voor de winter

In november merk je echt dat de natuur zich voorbereidt op de aankomende winter. Veel groenten hebben nu hoge voedingswaarden en rijke smaken. We zetten de groenten en fruitsoorten die deze maand op hun best zijn voor je op een rij:

Groenten:

- Aardappelen
- Andijvie
- Bleekselderij
- Bloemkool
- Broccoli
- Courgette
- Knolselderij
- Paddenstoelen
- Pastinaak
- Pompoen
- Prei
- Raap
- Rode biet
- Rode kool
- Schorseneren
- Spruiten
- Uien
- Veldsla
- Venkel
- Witlof
- Wortelen

Keukentruc: Zo schil, ontpit en snijd je het best een pompoen.

Fruit:

- Ananas
- Avocado
- Bananen
- Druiven
- Grapefruit
- Mandarijnen
- Sinaasappelen
- Stoofperen