Het heerlijk avondje staat voor de deur. Voor velen is dat er eentje vol gezelligheid en familietradities. Ook wat er op het menu staat. 

CookLoveShare vroeg een aantal BN’ers: hoe vier jij Sinterklaas? En wat eten jullie dan?

Presentator en sportschooleigenaar Arie Boomsma

"Ik hou heel erg van chocoladeletters, vooral die van Tony’s Chocolonely. Vaak verdeel ik ‘m over drie dagen en daarna is het dan ook wel weer klaar.

In de decembermaand moet je gewoon lekker kunnen eten waar je zin in hebt, maar ik probeer dat wel met mate te doen. Gedichten zijn bij ons traditie op 5 december, natuurlijk met speculaas, chocolade en pepernoten op tafel."

Bakgoeroe Janny van der Heijden

"Ik ga deze Sinterklaas samen met mijn oudste kleindochter Isabelle (3) bakken. Omdat ze nog zo klein is, worden dat pepernoten en gevulde speculaas. Helemaal op haar afgestemd, zodat ze het echt zélf kan maken.

Het is zoveel leuker om samen met haar in de keuken te staan dan om pepernoten bij de bakker of de supermarkt te halen."

Ook zelf kruidnoten bakken met de kinderen? Bekijk hier het allerlekkerste recept.

Hollands Next Top Model Loiza Lamers

"Pakjesavond is bij ons een gezellig samenzijn met de hele familie. Zonder schuldgevoel val ik aan op de pepernoten, marsepein en chocolade – mijn ultieme guilty pleasure.

Ik vind alles even lekker, maar mijn personal trainer en voedingscoach Kasia Rain heeft me wel geleerd om een goede balans te vinden.

Je kunt je prima te buiten gaan aan een chocoladeletter, zolang je er overall maar een gezond voedingspatroon op nahoudt en voldoende sport. Ik wil niet dat voeding een obsessie wordt, zeker niet in december."