Zo schil, ontpit en snijd je het best een pompoen

Pompoensoep, pompoencurry, pasta met pompoen, pompoentaart, in de oven, gestoofd of gepureerd: de mogelijkheden met pompoen zijn eindeloos en stuk voor stuk om van te watertanden. 

Deze oranje herfstgroente is niet alleen enorm veelzijdig, hij is ook erg goed voor je.

Een en al goeds

Een pompoen bevat weinig calorieën, maar veel vezels die de darmflora en spijsvertering bevorderen. Ook bevat hij (net als wortels) bètacaroteen (voorloper van vitamine A), wat weer goed is voor de ogen en huid.

Verder is pompoen rijk aan diverse vitaminen, antioxidanten en mineralen, zoals vitamine B, C, E, kalium en ijzer. Kortom: pompoenen zijn de krachtpatsers van de herfst!

Dol op pompoensoep? CookLoveShare zet haar zes favoriete recepten voor je op een rij.

Haat-liefdeverhouding

Maar we hebben wel een soort haat-liefdeverhouding met dit oranje gevaarte. Want het mag doorgaans even duren voor je gerecht op tafel staat, omdat het schillen en snijden van een pompoen allesbehalve een eitje is.

Gelukkig maakt deze handige video dit rotklusje een fluitje van een cent:

Tip: gooi de pompoenpitten niet weg. Ze bevatten enorm veel gezonde voedingsstoffen zoals magnesium, koper, eiwitten en zink. Rooster ze kort in een droge koekenpan en strooi ze over je salade of in je yoghurt.

Wist je dat pompoenpitten ook zorgen voor een glanzende bos haar? Ook deze 10 andere etenswaren bezorgen je een stralende coupe.

Tip de redactie