Heerlijk om mee wakker te worden, té lekker ’s avonds onder een dekentje op de bank en een feestje op een luie zondag: heb jij vandaag al genoten van een dampende mok thee? Dan ben je prima bezig. 

Nu de Gezondheidsraad het adviseert is het officieel: thee drinken is goed voor lijf en leden. 

Lekker gezond

Zo verlagen dagelijks drie koppen groene of vijf koppen zwarte thee de bloeddruk en verkleinen daarmee de kans op een beroerte. Ze lijken ook de kans op diabetes te verkleinen.

Knus en gezellig

Tea parties zijn in Engeland al eeuwen dé gelegenheid om nieuwe vriendinnen te maken en roddels uit te wisselen. Ook nu nog pakken de Britten graag uit: bij de thee genieten ze van allerlei zoet én hartig lekkers.

Een voorbeeld dat wij Nederlanders maar wat graag volgen: high tea’s zijn hipper dan hip.

Je thee iets extra's geven? Deze verse toevoegingen zijn lekker én gezond.

Pure mindfulness

Als je er de tijd voor neemt, knap je er ook mentaal van op. Kijk toe hoe het glas vol kokend water langzaam goudgeel kleurt, en snuif de heerlijke geur op terwijl je wacht tot de thee op drinktemperatuur is.

Concentreer je op je hete drankje en vergeet de rest. Thee drinken is pure mindfulness.

Even zen worden

Of doe als de Japanners en maak er een complete theeceremonie van: opgieten, genieten en nog eens opgieten. In alle rust en stilte kleine kopjes thee drinken die je schenkt uit een klein potje heet water.

Daar word je helemaal zen van. Niks mis met zo’n meditatief moment.

Fun fact: moet je écht sneller plassen van thee?

Thee blijft verrassen

Verknocht aan groene thee of rooibos? Niets mis mee, maar er valt zóveel meer te ontdekken. Volg bijvoorbeeld eens een theeworkshop of bezoek een theeproeverij.

Een 'thee sommelier' helpt je te ontdekken wat jij lekker vindt en kan je bijpassende theesoorten adviseren die je nog niet kende.

En, krijg je al zin in een kopje?