Door veel mensen vergeten: de pastinaak. Zonde. Met deze wortel zet je altijd iets lekkers en bijzonders op tafel.

Voor 4 personen

Dit heb  je nodig:

4 moten zalm    
600 g pastinaak        
1 blokje groentebouillon      
zakje wasabi        
125 ml crème fraîche

En zo maak je het:

  1. Warm een oven voor op 180 °C.
  2. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg daar de zalm op de huid in.
  3. Bak de zalm voor 15 tot 20 minuten, controleer of de zalm gaar is door een sneetje te maken.
  4. Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Kook de pastinaak voor 5 minuten in de bouillon en haal deze eruit.
  5. Voeg de wasabi toe en de crème fraîche. Mix het geheel tot een gladde puree. 
  6. Maak een bolletje op een bord en serveer daarop de zalm.

Dit is een recept van presentatrice Gallyon van Vessem. In deze video verklapt ze haar keukengeheimen:

De pastinaak is nu op z’n best. Sla in en maak er deze lekkere en voordelige hutspot van: Pastinaakhutspot met rundervink.