Recept van de dag: Chili sin carne met avocado

Bonen zijn de perfecte vleesvervanger. Vanavond zet je makkelijk en snel deze klassieker met een twist op tafel.

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

2 el vloeibare margarine        
2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)        
1 el Mexicaanse of Cajun kruidenmix        
1 blik chilibonen (400 g)        
1 blik kidneybonen (400 g, uitgelekt)        
1 blik mais (300 g, uitgelekt)        
1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)        
4 el crème fraîche        
2 avocado’s (schil en pit verwijderd en in blokjes gesneden)        
1 maisbrood (eventueel, voor erbij)        

Koken in 1 pan, daar houden we van. Zeker doordeweeks. Kijk hier voor meer makkelijk en snelle eenpansgerechten.

En zo maak je het:

  1. Verhit wat vloeibare margarine in een braadpan en fruit de uisnippers en de knoflook.
  2. Voeg de kruidenmix, de chilibonen, de kidneybonen, de mais en de tomatenblokjes uit blik toe. Verwarm enkele minuten op laag vuur.
  3. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een dot crème fraîche en avocadoblokjes. 
  4. Lekker met maisbrood.

Bekijk ook de receptvideo:

Tip de redactie