Recept van de dag: Kerrierijst met spitskool

Met smaakmakers als kerrie maak je een rijstgerecht nèt even anders. Deze rijstschotel met cashewnoten zet je bovendien in een handomdraai op tafel.

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

2 kippenbouten        
1 uitje, gesnipperd        
2 el vloeibare margarine        
zout en peper        
600 g spitskool (in reepjes)        
1 l kippenbouillon        
2 tl kerriepoeder        
75 g ongezouten cashewnoten        
300 g witte rijst

En zo maak je het:

  1. Kook de kippenbouten in de bouillon in 20-25 minuten gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een wok. Fruit de ui. Bak de spitskool 5 minuten mee.
  3. Schep de kerriepoeder erdoor en bak nog 1 minuut.
  4. Haal het kippenvlees van de bouten en verdeel in kleine stukjes. Giet de rijst af. Bak de rijst en het kippenvlees 2-3 minuten met de groenten mee.
  5. Schep er de cashewnoten door en breng op smaak met zout en peper.

Rijst en kip is een prima combinatie. Bekijk ook 3x de lekkerste Thaise curry's met kip.

Tip de redactie