Makkelijke maandag. Deze klassieke pasta-ovenschotel zet je binnen 20 minuten op tafel. 

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

1 bloemkool (in roosjes verdeeld)        
350 g pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne rigate)        
200 g jonge kaas (geraspt)        
1 bakje crème fraîche (125 ml)        
snufje nootmuskaat (geraspt)        
peterselie (een paar takjes, fijngehakt)        
zout en peper

En zo maak je het:

  1. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes in 5 minuten net gaar. Als de roosjes wat groter zijn, kook ze dan iets langer.
  2. Schep de bloemkool uit het water en kook de pasta in hetzelfde water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  4. Meng de bloemkool met de pasta, ruim de helft van de kaas, de crème fraîche en nootmuskaat. Voeg wat van het kookvocht toe zodat het smeuïg is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schep alles in een ruime ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de pasta 10 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin is. Bestrooi met de peterselie of geef het er apart bij.

Met dit recept voor mac & cheese kun je eindeloos variëren, probeer bijvoorbeeld ook eens deze met pompoen.