De meeste groenten liggen het hele jaar door in de winkel. Heel handig, maar we raken hierdoor de kluts een beetje kwijt. Want wat zijn nou échte Hollandse wintergroenten?

Wat denk jij: is andijvie een typische wintergroente? Logisch als je deze vraag met ‘ja’ beantwoordt, maar dat antwoord is niet helemaal goed. Een derde van de Nederlanders denkt dat andijvie typische winterkost is.

Dat blijkt uit onderzoek van een grote supermarktketen. Toch is deze groente vooral in de zomer op zijn best. Van de asperge weten we wél dat dit een zomergroente is. Dit is de groente die we in de winter het meest missen.

No hard feelings

Heb jij stiekem ook geen idee welke groenten echt bij het seizoen horen? No worries, we sommen onze favoriete wintergroenten wel op.

Denk aan spruitjes, boerenkool, groene kool, zuurkool, koolraap, pastinaak, prei, rode biet en witlof. Een mooi rijtje, toch? En je kunt er alle kanten mee op.  

Wedden dat je geen idee hebt? Waarom eten we stamppot in de winter?

Lekkerder én goedkoper

Groenten van het seizoen hebben meer smaak en kosten minder. Bovendien zijn ze duurzamer, omdat ze minder milieubelastende kilometers hebben hoeven afleggen.

Jij hoeft alleen maar even op de fiets te stappen naar de supermarkt en het Hollandse weer te trotseren…

Wekelijks de beste keukentips en lekkerste recepten in je mail? Probeer dan eens het CookLoveShare Weekmenu.