7 tips voor éxtra lekkere stamppot

De Hollandse pot beleeft haar hoogtijdagen in de herfst en winter, wanneer we maar geen genoeg lijken te krijgen van stamppotten en ovenschotels. Logisch wel, want ze zijn behalve lekker ook makkelijk en snel te maken. 

Wil je jouw stamppotrecept naar een hoger niveau tillen? CookLoveShare zette zeven bijzonder fijne tips voor je op een rij, waarmee je jouw najaarsgerecht éxtra smakelijk op tafel zet.

1. Kook de aardappels voor de puree met zo min mogelijk water. Ze hoeven maar half onder water te staan als je een deksel op de pan zet.

2. Ga voor kruimige aardappelen. Deze zijn ideaal voor stamppot, omdat ze makkelijk uit elkaar vallen na het koken en mooi tot puree te stampen zijn.

3. Gebruik 1/3 groenten en 2/3 aardappelen. Meestal wordt er in stamppot maar één soort groente gebruikt, maar je kunt ook lekker variëren met meerdere soorten.

4. Maak de puree smeuïg met een scheutje melk en een klontje boter. Breng jouw stamppotje vervolgens op smaak met zout, peper en eventueel wat nootmuskaat. Extra lekker! Zó maak je een ultiem smeuïge puree.

5. Probeer eens een nieuwe, misschien wel onbekende, stamppot. Wat dacht je van een stamppot met zoete aardappelen?

6. Eet je je stamppot met rookworst? Heerlijk! Maar dan heb je nog geen jus voor in je kuiltje. Wij gebruiken gewoon Croma smeltjus. Je hoeft niet áltijd moeilijk te doen.

7. Voeg een lepel mosterd toe aan je jus voor wat extra pit.

Wekelijks de beste keukentips en lekkerste recepten in je mail? Probeer dan eens het CookLoveShare Weekmenu.

NUwerk

Tip de redactie