Logo NU.nlNU.nl
  • Voorpagina
  • Net binnen
  • Populair
  • Algemeen
  • Economie
  • Sport
  • Media en Cultuur
  • Achterklap
  • Shop
  • Voorpagina
    • Net binnen
    • Meest gelezen
    • Oorlog Oekraïne
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Algemeen
    • Politiek
    • Video
    • Podcast
    • Weer
  • Economie
    • Klimaat
    • Tech
    • Wonen
    • Geld
    • Werk
    • Auto
    • Aandelen
  • Sport
    • Voetbal
    • Formule 1
    • Scorebord
    • Sportspellen
  • Media en cultuur
    • Films en series
    • Muziek
    • Boek en cultuur
    • Media
    • Achterklap
    • Koningshuis
    • TV gids
  • Overig
    • Spellen
    • Kind en Gezin
    • Dieren
    • Eten en drinken
    • Gezondheid
    • NUcheckt
    • Opmerkelijk
    • Wetenschap
    • Over NU.nl
    • NUfolder
    • NUshop
    • Tickets
Donderdag 23 maart 2023 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zó bak je de perfecte pannenkoek

Door CookLoveShare

09 nov 2016 om 07:55Update: 6 jaar geleden
Delen via WhatsAppWhatsAppDelen via FacebookFacebookDelen via TwitterTwitterDelen via LinkedInLinkedInDelen via E-mailE-mail
Veel pannenkoekenbakkers gaan er steevast van uit dat het eerste exemplaar mislukt. Toch is dat, met de juiste trucjes en technieken, helemaal niet nodig. 

CookLoveShare legt uit: zó bak je de perfecte pannenkoek.

- Laat het beslag, nadat het gemengd is, minstens een uurtje rusten in de koelkast. Zo krijg je een pannenkoek met een betere structuur.

- Pannenkoeken bak je het beste in een koekenpan van gietijzer. Was de pan nooit af, maar veeg ze na gebruik schoon met huishoudpapier. Heb je zo’n pannenkoekenpan niet in huis, dan is een pan met antiaanbaklaag ook een goed idee.

Inspiratie nodig? Klik hier voor 8x zoete pannenkoek-variatie.

- Laat de pan goed heet worden en vet ‘m in met vloeibare boter, voor je er je beslag in schept. Laat het beslag stollen: als het bovenaan niet meer vloeibaar is en de randjes bruin beginnen te kleuren, mag je de pannenkoek omdraaien. Bak nog even verder aan deze kant tot hij helemaal bruin is.

- Stapel de pannenkoeken op een bord en dek af met een tweede bord of met aluminiumfolie: zo blijven ze nog een tijdje warm.

Zin in een winterse variant? Deze pompoenpannenkoek wordt je nieuwe favoriet.

- Bakken de pannenkoeken snel aan? Draai het vuur een beetje lager en roer een scheut olie of gesmolten boter door je kom met beslag.

- Vervang wat van de melk in het beslag door koolzuurhoudend water: dat maakt de pannenkoeken lekker luchtig.

Nooit meer geklieder met je beslag? Bekijk de video:

Beeld: CookLoveShare
Delen via WhatsAppWhatsAppDelen via FacebookFacebookDelen via TwitterTwitterDelen via LinkedInLinkedInDelen via E-mailE-mail


Aanbevolen artikelen

Net binnen

  • 21:11
    VideoAcda en De Munnik kondigen comeback aan op Qmusic
  • 21:01
    Top van kabinet gaat dinsdag uitslag van provinciale verkiezingen bespreken
  • 20:48
    Dit weten we over de virusuitbraak bij Oranje: kans op meer afvallers, staflid ziek
  • 20:46
    Van Gerwen nipt te sterk voor Wright in eerste ronde Premier League Newcastle

Meest gelezen

  • 1
    Virus teistert Oranje: De Ligt, Gakpo, Botman, Veerman en Verbruggen naar huis
  • 2
    Beethovens haren onthullen dat alcohol niet enige oorzaak van zijn dood was
  • 3
    Prijzen blijven nog wel even stijgen, maar het ergste is volgens DNB achter de rug
  • 4
    Met tandenborstel ontsnapte gevangenen VS betrapt bij pannenkoekenrestaurant
  • 5
    NU+Binnenkort geen nieuwe ijstijd: acht hardnekkige klimaatmisverstanden


Nieuwsvideo's

  • Vogelaars trekken naar Franeker voor zeldzame alpengierzwaluw
    Vogelaars trekken naar Franeker voor zeldzame alpengierzwaluw
  • Acda en De Munnik kondigen comeback aan op Qmusic
    Acda en De Munnik kondigen comeback aan op Qmusic
  • Hardloper helpt vrouw uit brandende Amerikaanse hotelkamer te springen
    Hardloper helpt vrouw uit brandende Amerikaanse hotelkamer te springen
  • Koeman over ziektegolf bij Oranje: 'Niet gevloekt, wel geschrokken'
    Koeman over ziektegolf bij Oranje: 'Niet gevloekt, wel geschrokken'

  • Voorpagina
  • Economie
  • Sport
  • Media en cultuur
  • Overig
  • Voorpagina
    • Net binnen
    • Meest gelezen
    • Oorlog Oekraïne
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Algemeen
    • Politiek
    • Video
    • Podcast
    • Weer
  • Economie
    • Klimaat
    • Tech
    • Wonen
    • Geld
    • Werk
    • Auto
    • Aandelen
  • Sport
    • Voetbal
    • Formule 1
    • Scorebord
    • Sportspellen
  • Media en cultuur
    • Films en series
    • Muziek
    • Boek en cultuur
    • Media
    • Achterklap
    • Koningshuis
    • TV gids
  • Overig
    • Spellen
    • Kind en Gezin
    • Dieren
    • Eten en drinken
    • Gezondheid
    • NUcheckt
    • Opmerkelijk
    • Wetenschap
    • Over NU.nl
    • Copyright
    • Disclaimer
    • Privacy en cookiebeleid
    • Adverteren
    • Werken bij NU.nl
    • Verzekeringvergelijker
    • Cookie instellingen
  • Over NU.nl
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Privacy en cookiebeleid
  • Adverteren
  • Werken bij NU.nl
  • Verzekeringvergelijker

Volg ons op:

©2023 DPG Media B.V. – alle rechten voorbehouden