Veel pannenkoekenbakkers gaan er steevast van uit dat het eerste exemplaar mislukt. Toch is dat, met de juiste trucjes en technieken, helemaal niet nodig. 

CookLoveShare legt uit: zó bak je de perfecte pannenkoek.

- Laat het beslag, nadat het gemengd is, minstens een uurtje rusten in de koelkast. Zo krijg je een pannenkoek met een betere structuur.

- Pannenkoeken bak je het beste in een koekenpan van gietijzer. Was de pan nooit af, maar veeg ze na gebruik schoon met huishoudpapier. Heb je zo’n pannenkoekenpan niet in huis, dan is een pan met antiaanbaklaag ook een goed idee.

Inspiratie nodig? Klik hier voor 8x zoete pannenkoek-variatie.

- Laat de pan goed heet worden en vet ‘m in met vloeibare boter, voor je er je beslag in schept. Laat het beslag stollen: als het bovenaan niet meer vloeibaar is en de randjes bruin beginnen te kleuren, mag je de pannenkoek omdraaien. Bak nog even verder aan deze kant tot hij helemaal bruin is.

- Stapel de pannenkoeken op een bord en dek af met een tweede bord of met aluminiumfolie: zo blijven ze nog een tijdje warm.

Zin in een winterse variant? Deze pompoenpannenkoek wordt je nieuwe favoriet.

- Bakken de pannenkoeken snel aan? Draai het vuur een beetje lager en roer een scheut olie of gesmolten boter door je kom met beslag.

- Vervang wat van de melk in het beslag door koolzuurhoudend water: dat maakt de pannenkoeken lekker luchtig.

Nooit meer geklieder met je beslag? Bekijk de video:

Nooit meer kliederen met pannenkoekenbeslag
Nooit meer kliederen met pannenkoekenbeslag