
Recept van de dag: Bietenstamppot met gerookte kip
Op een koude winterdag is niets zo goed voor je ziel als een dampend bord échte stamppot. Vandaag maken we er één met een twist; met bietjes, appel, rucola en gerookte kip.
Voor 4 personen
Dit heb je nodig:
1,2 kg bloemige aardappelen
400 g gekookte bietjes
1 groene appel (geschild)
50 g boter
50 g rucola
250 g gerookte kip (in blokjes gesneden)
4 sjalotjes (in plakjes gesneden)
zout en peper
zachte geitenkaas (optioneel)
En zo maak je het:
- Schil de aardappels. Doe ze met de sjalotten in een pan ruim water en breng aan de kook.
- Pel ondertussen het velletje van de bieten en snijd de biet in kleine blokjes. Snijd de appel ook in kleine blokjes.
- Voeg als de aardappels bijna gaar zijn (na ca. 15 minuten) de bietjes en appel toe. Giet alles af als de aardappels gaar zijn, maar bewaar wat van het kookwater.
- Voeg de boter en de helft van de rucola toe en stamp alles zo grof of fijn als je wilt. Maak het smeuïger met wat van het kookwater.
- Breng flink op smaak met peper en zout. Garneer met de kip en de rest van de rucola.
- Tip: ook lekker met jonge, zachte geitenkaas.
