
Recept van de dag: Gehaktballetjes in tomaten-paprikasaus
Wie is er niet gek op gehaktballen? Helemaal lekker als je ze even stooft in een rode saus op basis van tomaten en gegrilde paprika.
Serveer er pasta bij of brood om in de saus te dippen.
Voor 4 personen
Dit heb je nodig:
5 saucijzen (bijvoorbeeld met venkelzaad)
1 ui (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden)
1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
1 pot gegrilde paprika's (ca. 300 g, uitgelekt)
peterselie (een paar takjes, grof gehakt)
olijfolie
zout en peper
Bekijk ook het recept voor oma's gehaktballen.
En zo maak je het:
- Snijd met een scherp mes het velletje van de worstjes door en pel het vel eraf. Rol van de worstvulling gelijkmatige gehaktballetjes.
- Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes met de ui en knoflook op hoog vuur lichtbruin. Schud regelmatig om.
- Pureer ondertussen de tomaten en het sap met de uitgelekte paprika, dat gaat het best met een staafmixer, maar kan ook in een keukenmachine. Heb je die niet, snijd alles dan zo fijn mogelijk.
- Schenk het tomatenmengsel bij de gehaktballetjes in de pan en laat alles op laag vuur in 15 minuten gaar stoven.
- Bestrooi met peterselie, zout en peper naar smaak.
Wekelijks de lekkerste recepten en de beste kooktips in je mail? Maak dan nu een CookLoveShare Weekmenu aan.