Het vergt flink wat energie om er de hele dag tegenaan te kunnen. Maar een goed begin is het halve werk! Start de dag daarom met een gezond ontbijt. Maar hoe maak je dat eigenlijk?

CookLoveShare geeft je vijf tips voor een perfecte start in de ochtend, waar je de rest van de dag fijn op verder teert. 

Waar of niet waar: ontbijt is essentieel voor gewichtsverlies en nog 5 mythes over het ontbijt.

1. Proteïnen

Muesli met melk is een prima ontbijt. Míts je de melk ook echt opdrinkt. Proteïnen verteren langzamer dan koolhydraten, dus zonder ruime hoeveelheden krijg je snel weer trek.

2. Vezels

In ontbijtgranen moet minstens vijf gram vezel zitten en altijd meer vezel dan suiker. Hoe meer suiker in je ontbijt, hoe sneller het verteert en des te sneller krijg je honger. Tip: voeg chiazaad toe voor extra veel vezels.

3. Vetten

Een ontbijt zonder vet zorgt ervoor dat je binnen een uur weer trek krijgt. Een ontbijtje met vetvrije Griekse yoghurt, granen en bessen klinkt best oké, maar het is beter om toch gezonde vetten in je ontbijt op te nemen.

Ga daarom voor óf yoghurt met een hoger vetpercentage óf voeg noten toe om een hongergevoel te voorkomen.

Handig: 7 tips om van je smoothie een voedzaam ontbijt te maken.

4. Porties

Hoewel een stuk fruit een handig on-the-go ontbijtje is en veel vezels, vitaminen en mineralen bevat, is het echt niet genoeg om door te kunnen gaan als een ontbijt.

Ga er gewoon even voor zitten en zorg voor een maaltijd van 300 tot 400 calorieën om écht verzadigd te worden.

5. Tijdstip

Het beste tijdstip voor een gezond ontbijt is een uurtje na het wakker worden. Dus eerst even lekker douchen en je klaarmaken voor de nieuwe dag.