Zelfs de meest doorgewinterde keukenprins of -prinses kan soms wat tips & tricks gebruiken. Chefs met Michelinsterren hebben hun kitchen-hacks onthuld waardoor jij vanaf nu ook kunt kokkerellen als een topchef.

Zuiveringszout in je groente
Strooi een klein beetje zuiveringszout in het water als je groente zoals broccoli of kool kookt. Het zuiveringszout maakt de groente zachter en tegelijkertijd blijft de mooie groene kleur behouden. 

Gekristalliseerde honing
Honing die hard is geworden, maak je weer vloeibaar door een hapjespan met water tot sudderen te brengen en vervolgens van het gas te halen.

Zet het potje of de fles honing in de pan en laat het ongeveer een kwartiertje staan totdat de honing weer vloeibaar is.

Pizza in de pan
Verwarm een anti-aanbakpan zonder olie tot ‘ie echt loei- en loeiheet is. Als de korst na 1-2 minuten verkleurt, is je pizza al klaar.

Gebruik altijd kruiden
Kruiden kunnen het verschil maken tussen een prima maaltijd en een overheerlijke maaltijd. Gebruik een beetje tijm als je kip bereidt en voeg basilicum toe aan je tomatensaus. 

Nog meer keukentrucs?  Zo pers je alle sap uit een limoen en snijd je 20 cherrytomaatjes binnen 5(!) seconden.

Gebruik verse eieren
Een eitje pocheren vraagt iets meer techniek dan een ei koken of bakken. Als je wilt pocheren, gebruik dan een zo vers mogelijk ei en laat het ei in de koelkast liggen totdat je ermee aan de slag gaat. 

Water in de oven
Als je een brood bakt, gooi dan een eetlepel water op de bodem van de oven. Daardoor stoom je het brood terwijl de hete oven het brood bakt. Zo wordt het mooi glanzend en extra knapperig.

Snijd alles van tevoren
Van tevoren alle ingrediënten snijden en afmeten, zorgt ervoor dat je geen stress hebt tijdens het koken zelf. In de restaurantwereld noemen ze dat mise en place. 

Zelfrijzend bakmeel maken
Heb je geen zelfrijzend bakmeel in de buurt? Dan maak je het eenvoudig zelf door een theelepeltje bakpoeder toe te voegen aan 110 gram gewoon meel.

Iedere week de slimste keukentrucs, sappigste food nieuwtjes én lekkerste recepten ontvangen? Maak dan nu een CookLoveShare Weekmenu aan.