Heel handig, een recept opzoeken op internet, maar er gaat toch niets boven een plank vol heerlijke kookboeken in huis. Ben jij daar ook zo dol op? Dan is de Kookboeken7daagse (5-13 november) écht iets voor jou.

Tijdens dit nationale evenement wordt er in heel het land allerlei leuks georganiseerd rondom kookboeken.

Naast dat er veel fantastische nieuwe kookboeken in de winkels verschijnen, kun je auteurs ontmoeten, diverse workshops volgen en kun je in de leer bij verschillende chefkoks, die je handige tips & tricks bijbrengen.

Ook Guus Meeuwis heeft een spiksplinternieuw kookboek. Hij vertelt er alles over aan CookLoveShare.

Feest voor iedere kookboekenwurm

Gedurende de Kookboeken7daagse kun je een week lang terecht bij gespecialiseerde kookwinkels, de betere boekhandels en grote warenhuizen voor de leukste activiteiten. We zetten enkele hoogtepunten voor je op een rij:

Zaterdag 5 november

Scheltema's foodmarket: de Amsterdamse boekwinkel Scheltema organiseert van 12.00 - 17.00 uur een heuse foodmarket, waar culinair auteurs en chefs hun mooiste boeken presenteren en je hun signature dishes laten proeven.

Zondag 6 november

Masterchef Bart van Berkel in Leescafé Bibliotheek Uden: om 13.30 uur verschijnt de winnaar van het tv-programma Masterchef. Hij vertelt er over zijn passie voor koken, zijn bijzondere loopbaan en carrièreswitch en natuurlijk zijn kookboek 'Ontdek het geheim van de chef' (toegang: € 7,00).

Maandag 7 november

Gewichtsconsulente in School 7: vanaf 15.00 uur geeft gewichtsconsulente Hanke Prijs in de bibliotheek in Den Helder haar kijk op 'gezonde kookboeken'. Ook kun je er lekkere, maar bovenal gezonde voorbeelden proeven.

Zaterdag 12 november

Glutenvrij in Kookpunt in Rotterdam: vanaf 14.30 uur kun je bij Kookpunt terecht voor een signeer- én proefsessie van Jan Willem van der Boom met zijn boek 'Boom geniet (glutenvrij)'.

Kijk hier voor meer leuke activiteiten tijdens de Kookboeke7daagse.