Haal de Indonesische keuken in huis met dit heerlijke nasi recept. Serveer er stokjes kipsaté met zelfgemaakte pindasaus bij en je rijsttafel is compleet.

Selamat makan!

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

400 g kipfilet (in gelijkmatige stukken gesneden)
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
4 el ketjap manis
stukje verse gember (ca. 4 cm, geraspt)
300 g rijst
150 g pindakaas met stukjes noot
50 g santen uit blik (kokoscrème)
4 eieren
1 gele paprika (in reepjes gesneden)
100 g doperwten (uit de diepvries)
2 bosuitjes (in ringetjes gesneden)
Chinese kool (een paar bladeren, in stukjes gesneden)
1 sjalotje (in dunne plakjes)
handje kroepoek
zonnebloemolie
zout en peper
8 houten prikkers of satéstokjes

In de exotische sferen blijven? Maak dan ook eens deze Surinaamse roti.

En zo maak je het:

  1. Meng de kipfilet met de knoflook, de helft van de ketjap en de helft van de gember en laat 20 minuten of langer marineren.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm in een steelpan de pindakaas met de rest van de ketjap, de kokoscrème, de rest van de gember en 250 ml kokend water op laag vuur. Roer regelmatig.
  4. Klop de eieren los. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de eieren toe. Bak de omelet in 2 minuten net gaar. Laat afkoelen en snijd de omelet in reepjes.
  5. Verhit wat zonnebloemolie in een wok en bak de paprika met de doperwten ca. 4 minuten. Voeg de bosuitjes en Chinese kool toe en bak even mee. Meng de rijst en omelet erdoor.
  6. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan, bak de sjalot op hoog vuur knapperig en strooi over de pindasaus.
  7. Rijg de kip aan satéprikkers en gril ze in een grillpan in 4 minuten gaar. Keer regelmatig. Serveer de saté met de nasi, kroepoek en de pindasaus.

Wekelijks de lekkerste recepten en de beste kooktips in je mail? Maak dan nu een CookLoveShare Weekmenu aan.