Uit onderzoek blijkt dat de geur van een vers gebakken appeltaart een vertrouwde sfeer geeft en de aanwezige muffe geurtjes verdrijft.

Zo’n heerlijk vers appeltaartje maakt je huis aangenaam, gastvrij en gezellig. Precies wat je nodig hebt om die potentiële kopers over de streep te trekken.

Appeltaart vs. hamburger

Andere geuren die kunnen helpen bij de verkoop zijn: limoen, groene thee, basilicum, ceder- en dennenhout. Voor het onderzoek bestudeerden onderzoekers van Washington State University 402 klanten in een Zwitserse interieurwinkel, om uit te vogelen bij welke geuren deze klanten het meest uitgaven.

Onderzoeker Eric Spangenberg vindt dat je op moet passen met complexe geuren zoals gebakken voedsel zoals een hamburger of na een avondje gourmetten. “Dit kan potentiële huizenkopers mogelijk juist afleiden.” 

Volgens Eric proberen kopers er onbewust achter te komen wat men ruikt, terwijl ze het huis bezichtigen om erachter te komen of dit de plek is waar ze willen wonen. De geur van appeltaart en een neutrale geur kunnen juist weer helpen in de keuze van de koop.

Bekijk onze toprecepten voor appeltaart.

Dat wordt bakken dus! En zorg er vooral ook voor dat zware etensluchtjes verdwijnen voordat je je deuren opent voor bezoek. Als bewoner ruik je dat soort geurtjes vaak niet meer, maar iemand die nog nooit bij je thuis is geweest wel! Maak korte metten met die kookluchtjes met deze slimme tips.