Bewezen: in oktober weeg je het minst

Goed nieuws: deze maand kunnen we met een gerust hart op onze weegschaal staan, want volgens recent onderzoek zijn we in oktober het slankst.

Een studie van de Amerikaanse Cornell University heeft bewezen dat we op dit moment het minst wegen van heel het jaar en dat is te wijten aan de wisseling van seizoenen.

Er is ook wat minder goed nieuws: onze jeans beginnen weer strakker te zitten zodra de decembermaand voor de deur staat.

Wetenschappers hebben twaalf maanden lang het gewicht bijgehouden van meer dan drieduizend mensen in Duitsland, Japan en de Verenigde Staten om te onderzoeken hoe het gewicht schommelt gedurende het jaar.

En wat blijkt? De meerderheid van die mensen wegen het minst in oktober en het meest rond Nieuwjaarsdag.

Winterkilo's vs. beach body

Rond Kerst komen we gemiddeld zo’n 0,4 procent aan. Op zich geen probleem, maar deze extra kilo’s zijn er pas in mei weer af. Dan breekt de periode aan waarin we keihard trainen voor onze beach bodies

Daarna laten we ons sportregime voor wat het is en gaan we dankzij de kou en feestdagen weer meer eten. Denk aan de warme chocolademelk met slagroom, stamppotten, pepernoten en uitgebreide kerstdiners.

In oktober zitten we precies tussen deze twee periodes in: daarom is de weegschaal deze maand onze beste vriend.

Ook na oktober lekker slank blijven? Probeer dan onze top tien slanke recepten.

Tip de redactie