Op 4 oktober is het Dierendag. Veel mensen geven op deze jaarlijkse ‘feestdag’ extra aandacht aan hun lieve huisdier, maar gooien 's avonds zonder na te denken een kipfilet of biefstuk in de pan.

De hond mag een extra blokje om, het konijn wordt verwend met een lekkere snack en de poes krijgt een nieuw speeltje. Maar hoe zit het met de de dieren die op de nominatie staan om ons avondmaal te worden?

CookLoveShare pleit voor een diervriendelijk menu op Dierendag. En stiekem zelfs voor één dag per week vegetarisch eten. 

Interessant weetje: 'Veganisten houden seks langer vol'.

Alle beetjes helpen

Door minder vlees te eten, bespaar je dieren in de bio-industrie veel leed. Iets waar we juist op Dierendag bij stil moeten staan.

Daarnaast is minder vlees eten ook nog goed voor het milieu. Wist je dat één dag in de week geen vlees eten op het milieu hetzelfde effect heeft als een auto 1250 kilometer minder gebruiken?

Word flexitariër

Als je gek bent op vlees, maar net zo dol op dieren, kunnen boodschappen doen en koken een flinke worsteling zijn. Waarom dan niet zoeken naar de gulden middenweg?

Word flexitariër en schrap één (of meerdere) keer per week het vlees uit je maaltijd. Ook dan kun je de lekkerste gerechten maken en er zijn heel veel vleesvervangers die je de real deal in een wip doen vergeten.

Deze pup - we vinden 'm om op te vreten (spreekwoordelijk gezien, uiteraard) - geeft alvast het goede voorbeeld:

Vlees en vis schrappen uit je maaltijd is hot. Dít zijn de vega-trends van 2016.