Op de perfecte ovenschotel hoort natuurlijk een heerlijk knapperig korstje. Met deze tips maak je de perfecte toplaag voor je ovenschotel. Dat wordt vechten om het laatste stukje.

De beste kaas

Wij zijn dol op een goed kaaskorstje op onze ovenschotel. Ontdek hier welke kaassoorten je het best kunt gebruiken voor een extra lekker effect.

Knapperig goudgeel

Wil je een ovenschotel afwerken met een lichte korst, kies dan voor broodkruimels, paneermeel of Panko (Japans paneermeel). Bestrooi de ovenschotel met de kruimels of het meel en verdeel daaroverheen een beetje boter.

De boter smelt weg in de oven en dat is de gouden tip om zo’n knapperig korstje tevoorschijn te toveren. Als je geen boter toevoegt loop je het risico dat de kruimels snel verbranden.

Verse kruiden

Een lichte kruidenkorst is niet alleen beter voor de lijn, je kunt er ook allerlei restjes kruiden in kwijt. Gebruik bijvoorbeeld een mix van peterselie, bieslook, basilicum, rozemarijn en tijm.

Maal ze fijn in je keukenmachine, voeg wat broodkruimels of paneermeel toe en klaar is je zelfgemaakte mix. Heerlijk met wat boter of olie over een ovenschotel met vis.

Notenfeestje

Met een notenkorst kun je uitpakken tijdens feestjes. Hak wat noten grof en voeg broodkruimels toe. Heel geschikt voor de afwerking van een pompoenschotel.

Benieuwd naar de lekkerste ovenschotels van het seizoen? Vind hier onze top 10.