Presentatrice Irene Moors (49) veroverde met Telekids, Life & Cooking en De TV-kantine de Nederlandse harten. Nu presenteert ze met kok Rudolph van Veen 'Over smaak valt te twisten'. Wat zijn haar eigen food-favorieten?

We vroegen het de tv-ster, die in haar nieuwe programma op zoek gaat naar de allerbeste kookclub van Nederland.

Lees hier het hele interview met Irene Moors.

Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

"Laat mij maar lekker slapen. Ik heb 's nachts echt geen trek. Maar ik ben wel verslaafd aan zachte zoete drop. Dus dat zou ik nog zonder moeite tot me kunnen nemen. En ik ben echt gek op sushi, maar 's nachts moet ik daar niet aan denken."

Wat is je succesrecept?

"Er zijn een aantal pasta’s waarbij altijd succes verzekerd is. Pasta gorgonzola met rucola, pasta zalm met courgette of en doodnormale spaghetti bolognese met heel veel verse basilicum."

Die Italiaanse lekkernijen zijn zo slecht nog niet. Afvallen? Neem een bord pasta!

Met welk eten maak je je gezin het allergelukkigst?

"Patat met gebraden kip, of gebakken vis en een lekkere salade met komkommer."

Wat eet je als niemand je kan zien?

"Niet één maar twéé kroketten. Achter elkaar."

Wat is je favoriete vreemde foodcombinatie? Wij hebben hier een collega die pindakaas en marmite een goede combinatie vindt, bijvoorbeeld...

"Leverworst met augurk. Ik eet het iedere dag op mijn brood. Mmmm. En wist je dat wortels nog lekkerder zijn als je ze even in de pindasaus doopt?

En wat dacht je van roomboter met Nutella én hagelslag. Dat is natuurlijk af te raden, want dat plak je zo op je heupen...Maar lekker!"

Agendapuntje

Elke maandagavond om 21.30 uur op SBS6 is Irene samen met Rudolph van Veen te zien in het kookprogramma ‘Over smaak valt te twisten’.