Veganistisch eten klinkt gezond en verantwoord, maar toch zorgt de term vaak voor fronsende gezichten. Want 'is dat niet enorm veel gedoe'? En 'dan mag je toch bijna niets meer eten'? 

Lijkt het niet eten van vlees, vis, zuivelproducten, eieren, honing en andere producten van of met een dierlijke oorsprong jou ook minder lekker en behoorlijk beperkend tijdens het boodschappen doen? Vrees niet.

Het valt namelijk reuze mee. Wedden dat veel van het lekkers dat je snackt nu al volledig vegan is, zonder dat je het weet?

Opmerkelijk weetje: veganisten houden seks langer vol.

Het lekkerste van het lekkerste

Nu veganisme een heuse trend is, hebben veel supermarkten steeds meer geschikte producten in hun assortiment. Daarnaast zijn veel producten en snacks al vegan-proof, waar je waarschijnlijk geen idee van had.

Moeilijk te geloven? Wij maakten een vegan-snack-top 3 waar je van gaat watertanden.

1. Naturel Chips

De meeste chipssoorten worden weliswaar van aardappels gemaakt, maar bevatten wel dierlijke bestanddelen zoals melk- of kaaspoeder. Gelukkig kun je de naturel-variant van de meeste (huis)merken met een gerust hart eten.

2. Oreo's

Ja hoor, ook de classic-versie van de bekende Amerikaanse koekjes passen bij een veganistische levensstijl. Zorgeloos dopen in de (soja)melk dus.

3. Bamischijven

Wie zin heeft in een 'vette hap', kan zich tegoed doen aan een bamischijf (uit de oven). Die maken dat kale bordje friet toch nét even gezelliger.

Klik hier voor nog 7 verrassende vegan-lekkernijen.

Let op: niet ieder merk maakt zijn of haar product vegan-vriendelijk.