Hoewel bepaalde voedingsmiddelen - zoals cafeïne, chips en zuivel - bekend staan om het veroorzaken van hoofdpijn, zijn er ook tal van voedingsmiddelen die je kunnen helpen bij het voorkomen van migraine.

Wanneer een stevige hoofdpijn komt opzetten, lijkt het soms alsof er geen pijnstiller tegenop kan. Deze voedingsmiddelen gaan de strijd aan met die ellendige pijn in je hoofd.

Donkere bladgroenten

Een van de meest herhaalde gezondheidsadviezen is om donkere bladgroenten te eten. En terecht, blijkt.

Spinazie, boerenkool, rucola en sla zijn slechts enkele voorbeelden van bladgroenten die worden geassocieerd met een vermindering van pijn, gerelateerd aan chronische aandoeningen - migraine inbegrepen. 

Vooral spinazie is bijzonder rijk aan vitamine B2 en B6 en omega-3 vetzuren; bewezen migraine onderdrukkers. 

Hou het volgende in gedachten bij het zoeken naar de perfecte groene bladgroenten: hoe donkerder de de kleur, hoe hoger de voedingswaarde.

Eieren

Ons favoriete ontbijt is ook een 'eggcellente' hoofdpijnbestrijder. B-vitamines spelen een grote rol bij de preventie én behandeling van hoofdpijn en migraine.

Een dosis van 200 of 400 milligram riboflavine (vitamine B2) per dag is effectief gebleken bij het ​​verminderen van de frequentie, intensiteit en duur van je hoofdpijn.

Twee grote eieren bevatten 24 procent van de dagelijkse behoefte aan riboflavine: ze vormen dus een grote bron van deze voedingsstof.

Met deze omelet met spinazie en tomaat sla je 2 vliegen in één klap: hij bevat namelijk eieren én bladgroenten.

Bekijk hier nog 4 voedingsmiddelen die kunnen helpen om migraine te voorkomen.