Broodtrommelstress? Zó lossen BN'ers dit op

Het is zover: die heerlijk lange zomervakantie zit erop. Jij weer naar kantoor, je kinderen naar school.

Hoog tijd om de lunchtrommels te vullen met verantwoord lekkers. Maar: wat stop je erin? Iedere dag een gevarieerde én lekkere broodtrommel samenstellen is best een uitdaging.

Steeds meer scholen scherpen de regels wat betreft pauzehapjes aan (geen suikerrijke drankjes, geen voorverpakte snacks). En dan heb je ook nog te maken met de wensen van jouw kleine prins of prinses.

Voorkom kleffe boterhammen. Zó houd je de lunchtrommel van je kids lekker koel

Wees gerust: we hebben er allemaal mee te maken, óók bekende Nederlanders. CookLoveShare ging op pad en vroeg 5 bekende mama’s naar hun 'broodtrommelgeheimen':

Tanja Jess, moeder van Billy (13) en Bobby (8): 

"Ik woon met drie mannen met ADHD; energiek en leuk, maar ik moet ook goed plannen. Zeker 's ochtends vroeg, als ze hun medicatie nog niet hebben gehad. Het liefst bereid ik het ontbijt dan ook 's avonds al voor. Helaas lukt dat niet altijd.

Voor ons geen tarwe, maar spelt-, rogge- of desembrood. Daarnaast probeer ik ook suiker zoveel mogelijk te vermijden, dat gaat namelijk niet zo goed samen met ADHD.

De school waar mijn kinderen naartoe gaan heeft een verbod op verpakte tussendoortjes. 

Hiermee voorkom je de 'waarom mag Pietje een Liga en moet ik een appel'-vraag en stimuleer je gezondere en natuurlijke tussendoortjes. Daarom stop ik nootjes, worteltjes of een rogge ontbijtkoekje in de lunchtrommel."

Lees hier wat de andere 4 bekende moeders in de broodtrommels van hun kids stoppen.

Tip de redactie