Dit eten is slecht voor je nachtrust

Moe of lusteloos vandaag en je weet niet waarom? Het kan iets te maken hebben met wat je gisterenavond hebt gegeten. 

Hoewel het een bekend feit is dat je geen liters koffie moet drinken vlak voor het slapengaan, zijn er ook verrassende ingrediënten die je beter kunt laten staan voor een goede nachtrust.

Wat je vooral wél kunt eten om lekker te slapen, lees je hier.

Bloemkool en broccoli

Kruisbloemige groenten – zoals broccoli en bloemkool – zitten boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten die ontzettend goed voor je zijn.

Echter, ze bevatten ook veel lastig te verteren vezels die ervoor zorgen dat je lichaam tijdens je slaap nog steeds hard moet werken. Met een nachtje woelen tot gevolg. Eet deze groenten dus altijd ruim voordat je naar bed gaat. 

Tomatensaus

Een andere favoriet om te vermijden vlak voor het slapengaan is tomatensaus. Naast veel vitamine C, ijzer en het antioxidant lycopeen heeft tomatensaus ook een hoge zuurtegraad.

Dat kan brandend maagzuur en een slechte spijsvertering tot gevolg hebben. Eet jij jouw bordje spaghetti bolognese minimaal 3 uur voordat je gaat slapen? Dan is er is niets aan de hand.

Pittig eten

Net als tomatensaus, kan pittig eten de oorzaak zijn van brandend maagzuur. Bovendien verhoogt pittig voedsel je lichaamstemperatuur, wat ook voor onrustige slaap kan zorgen.

Rood vlees

Rood vlees – zoals biefstuk – bevat veel proteïne wat hetzelfde effect heeft op je lichaam én slaap als de bovengenoemde kruisbloemige groenten.

Vleeswaren en kazen

Een plank vol met mooie kazen en gedroogde vleeswaren is een prima idee tijdens een picknick overdag in het park of een brunch. Eet dit liever niet als avondeten of als late night snack.

Deze producten bevatten namelijk tyramine: een aminozuur dat je alert maakt.

Pure chocolade

Hoewel één of twee stukjes pure chocolade snoepen na de avondmaaltijd een goede manier is om je honger naar een calorierijk toetje te stillen, gaat het je niet helpen om makkelijk in slaap te komen.

Pure chocolade bevat namelijk cafeïne én hetzelfde alertmakende aminozuur als in kaas en worst. Hierdoor is het een beter tussendoortje om over je middagdip heen te komen.

Tip de redactie