Zo wordt koken op de camping een eitje

Tot rust komen op de camping; heerlijk. Koken op de camping; een pittige uitdaging. Want hoe tover je een lekker maal op tafel zonder alle potten, pannen en handige tools die je thuis tot je beschikking hebt? 

De lekkerste 20 minuten recepten vind je hier.

Fijne handigheidjes

Eerlijk; een vijfgangenmenu serveren in de voortent van de caravan zit er waarschijnlijk niet in, maar er zijn diverse handigheidjes die het bereiden van een smakelijke maaltijd een stuk makkelijker maken.

 1. Hebben de kids bijvoorbeeld zin in pannenkoeken? Gebruik een lege ketchupfles die je thuis vast vult met beslag. Da’s makkelijk meenemen, scheelt een berg afwas én maakt doseren een makkie.
   
 2. Dol op kruiden, maar geen zin om kilo’s onhandige glazen potjes in je bagage mee te zeulen? Spaar wat lege Tic Tac-doosjes op en vul die thuis met je favoriete smaakmakers. Weegt niks en is lekker compact op te bergen.
   
 3. Wist je dat je in landen als Frankrijk de lekkerste kruiden gewoon uit de berm plukt? Verser (én goedkoper) kán niet. Vlees, vis en groentes op de barbecue wat extra smaak geven? Een takje rozemarijn of tijm op de kooltjes doet wonderen.
   
 4. Croissants maken zonder oven? Geen probleem. Door het kant-en-klare deeg (inderdaad, uit zo’n blikje) simpelweg om een takje te wikkelen en het boven de barbecue te roosteren, geniet je binnen mum van tijd van een heerlijk ontbijt.
   
 5. Zelfs muffins maak je sneller en makkelijker dan je denkt. Gebruik lege, halve sinaasappelschillen als vormpje, vul die met een (eventueel kant-en-klaar of thuisgemaakt) deeg en zet ze gewikkeld in aluminiumfolie op het rooster. Zó gepiept.

Ook geniaal tijdens een kampeervakantie; eenpansgerechten. Wedden dat deze supersnelle en overheerlijke pasta bij íeder gezinslid in de smaak valt? Zo maak je ‘m:

Kijk hier voor meer smakelijke eenpanstoppers voor op de camping.

NUwerk

Tip de redactie