AMSTERDAM - De bandleden van Rammstein hebben zondagavond de sterren van de hemel gespeeld in een uitverkocht Gelredome in Arnhem. De metalrockers stonden weer op het podium nadat een optreden in Luxemburg vrijdag vanwege een ziek bandlid werd afgelast.

De Duitse band vermaakte het publiek, 35 duizend man, anderhalf uur met hun muziek. Veel werk uit hun nieuwste album 'Liebe ist für alle da', maar ook Rammstein-klassiekers passeerden de revue. De metalband was vier jaar geleden voor het laatst in Nederland te zien.

Zanger Till Lindemann liet blijken dat hij nog steeds van spelen met vuur houdt. Met vlammenwerpers, vuurwerk door de zaal en een brandende man op het podium was het weer een vurig spektakel.

Topconditie

Toetsenist Christian Lorenz alias Flake liet op zijn beurt zien dat hij in topconditie is. De artiest liep bijna de hele show op een bewegende loopband. Toen hij even van de band afstapte, maakte hij in een rubberboot een 'tochtje' over het publiek. Na twee toegiften stopten de Duitsers ermee.

Pinkpop maakte maandag bekend dat Rammstein een van de hoofdacts wordt tijdens de 41e editie van het festival.

Rammstein in Gelredome