UTRECHT- Na een nu al memorabel optreden op Lowlands is Snoop Dogg terug in Nederland. Dat hij de naam van de stad in de aankondiging niet kan of durft uit te spreken doet er niet toe.

Want het gaat toch om Snoop Dogg. De rapper die graag in Nederland te vinden is -al dan niet vanwege de joints- en een behoorlijke rits klassiekers op zijn naam heeft staan.

De Amerikaanse rapper zou eigenlijk om half 9 het podium betreden. Nu hoef je geen deskundige te zijn om te begrijpen dat men dat beter met een korreltje zout kan nemen, maar vanavond is het wel heel bizar.

Flinke Namen

Allereerst komt om kwart over negen Flinke Namen het podium op. Het hoofdprogramma laat nog even op zich wachten dus. Dat is wel duidelijk. Niets ten nadele van de Nederlandse rappers, want die bespelen een uitverkocht Tivoli alsof ze nooit iets anders doen.

Utrecht is namelijk niet uitgelopen voor Sef en consorten, maar voor The Father of Rap. Die komt gelukkig nog wel opdagen. Twee uur later dan gepland opent hij zijn set met The Next Episode. Zijn late entree is hem meteen vergeven. Tivoli geeft zich over.

Tempo

Gedurende de set zwaaien de handen bijna continu door de lucht. Dat is ook niet vreemd gezien de greatest hits show die Snoop Dogg opvoert. Bekende nummers als Ain't Nothing But A G Thang, Signs en P.I.M.P. Volgen elkaar snel op.

Ondanks een paar nieuwe nummers die tussen neus en lippen gespeeld worden, bekruipt het gevoel dat de rapper zijn hits er wel erg snel doorheen jaagt. Niet onterecht zo blijkt: de show is na drie kwartier namelijk voorbij.

Wilde honden

Dan is de vraag: wat hebben we eigenlijk gezien vanavond? De avond die zo langzaam op gang kwam is ineens wel erg snel voorbij. Een goed optreden was het wel. Snoop Dogg rapt duidelijk en verstaanbaar. Een enthousiaste zaal voert gewillig zijn bevelen op en blaft tussen de nummers door als een stel wilde honden.

Op de gespeelde nummers valt weinig af te dingen. Die waren goed. Maar twee uur te laat beginnen en na drie kwartier stoppen kan niemand maken.

Het publiek slikt de taferelen vanavond als zoete koek. Het blijft toch een hip hop concert zullen ze denken. Maar dan kun je duizend keer Snoop Dogg heten; dit is een deceptie.

Snoop Dogg in Tivoli