AMSTERDAM - Michael Bublé geeft ter promotie van zijn nieuwe plaat Crazy Love een intiem optreden weg in DeSmet te Amsterdam. Vanavond is hij vriendelijk, een bonk charisma en vooral erg grappig.

Crazy Love is het vierde studio album van de Canadees, die doorbrak met Everyting, waar de meeste mensen hem ook van kennen. De jazzzanger combineert een scala aan sterke covers met eigen werk.

Het is even wennen om de zanger in zo'n intieme setting te aanschouwen. Niet voor niets staat hij in mei volgend jaar voor een ongetwijfeld bomvol Gelredome. Alhoewel hij bij aanvang een tikje nerveus lijkt ontpopt hij zich in de loop van de avond als een ware showman.

Bublé blijkt een ware komiek. Tussen de nummers door maakt hij uitgebreid kennis met het publiek, dat voor een deel uit prijswinnaars bestaat, en krijgt hij de zaal aan de lopende band plat van het lachen. De show wordt ook uitgezonden op de radio en daar maakt hij dankbaar gebruik van.

Orgie

Zo wil hij na het eerste nummer de sfeer in de zaal beschrijven. Bublé beschrijft het geheel als een grote orgie en laat de aanwezigen vervolgens in de microfoon kreunen. Tekenend voor de sfeervolle ambiance die Bublé creëert in de kleine zaal.

De gelukkige prijswinnaars mogen hun idool ook nog vragen stellen. Dat wil zeggen: er zitten briefjes in een emmer, maar verdere bemoeienis is uitgesloten. De vragen hebben weinig met zijn muziek te maken, maar geven Bublé goed de kans de grappenmaker uit te hangen.

Cliché

Eerlijk is eerlijk: het wordt wel een beetje cliché. Luid applaus na de mededeling dat hij als president van Amerika voor een goede gezondheidszorg gaat zorgen bijvoorbeeld. Of een flauwe grap over Engelsen in Amsterdam.

Toch is het vooral de muziek die van de avond een echte belevenis maakt. Natuurlijk ontvangen de grootste hits Everything en Home het grootste applaus. De uitvoering is ietwat beperkt vanwege het kleine podium, maar de stem van de zanger is loepzuiver en zo hoort het.

Tel daar de benodigde moves bij op, een sterke band -zevenkoppig- en de positieve uitstraling van de zanger bij op en het kan eigenlijk niet meer stuk. Goed, het is af en toe een tikkeltje voorspelbaar, maar Bublé toont zich hier iemand die de stadions aankan. Sterker nog: hier staat een zanger die Arnhem volgend jaar mei ongetwijfeld omver blaast.

Michael Bublé