AMSTERDAM – In recreatiegebied Spaarnwoude vond zaterdag de vijftiende editie van Dance Valley plaats. Duizenden bezoekers genoten van de 17 podia met meer dan 150 dj’s.

Bekende namen als dj Jean, Sidney Samson, Armin van Buuren, Paul Kalkbrenner en Ferry Corsten zorgden dat het 15-jarige jubileum optimaal beleefd kon worden.

In totaal 40.000 man bezochten het dance-evenement. Flink wat minder dan de verwachtte 55.000 bezoekers waarop de organisatie hoopte.

Grote meevaller was het weer. De zon scheen in de middag volop en bood een aantal bezoekers de gelegenheid hun artistieke creaties op het gebied van kleding te tonen.

IJmuiden aan Zee

De organisatie bouwde ter ere van het jubileum een miniatuurversie van IJmuiden aan Zee na, net als Spaarnwoude gemeente Velsen.

Met bestanddelen als water, strandhuisjes en cocktails werd geprobeerd dezelfde sfeer te creëren, maar het eindresultaat moest toch vooral met een knipoog genomen worden.

Van Buuren

Veel mensen kwamen af op ‘a state of trance’, het podium waar onder andere de beste dj ter wereld Van Buuren draaide en Van Velzen als surprise act optrad.

Maar ook de hardere muziekstijlen als hardstyle en de tent ‘multigroove classics’ met bekende namen als Pavo en Dano wisten het publiek naar zich toe te trekken.

De kleinere podia boden een goede gelegenheid om te vluchten aan de massaliteit en de meer intiemere danssferen op te zoeken.

Ferry Corsten

Het was aan Ferry Corsten om het jubileum af te sluiten op de altijd druk bezochte mainstage. Met een indrukwekkende lasershow kwam er een geslaagd einde aan een dag Dance Valley.

Lezersfoto's

Bekijk alle lezersfoto's van Dance Valley op NUfoto.nl