ANTWERPEN - Met een spectaculaire show vol circusartiesten, goochelacts, vuurwerk en andere effecten maakte zangeres Britney Spears donderdagavond haar rentree in de Benelux.

Ruim zestienduizend fans genoten in het Sportpaleis in Antwerpen twee uur lang van The Circus, de show waarmee Spears zich, na een periode waarin ze vooral de media haalde vanwege haar privé-perikelen, weer in de kijker wil spelen als artiest.

De Nederlandse en Belgische fans konden tevreden zijn, want de zangeres gaf hen tijdens haar enige concert in de Benelux precies waarvoor ze kwamen. Gehuld in strakke, weinig verhullende outfits van glitterstof en leer bracht het popidool vooral nummers van haar laatste twee cd's Blackout en Circus ten gehore.

Trapezes

Het podium bestond uit drie grote cirkels in het midden van het stadion waarop de 27-jarige zangeres en haar entourage hun kunsten vertoonden. Spears en haar dansers klommen tijdens hun acts regelmatig op bewegende plateaus en in immense hekwerken en trapezes, tot groot genoegen van het euforische publiek.

Seks

Niets verraadde dat de zangeres sinds haar vorige tournee twee bevallingen en een aantal afkickbehandelingen heeft doorstaan - of het moest zijn dat haar eigen choreografie opvallend minder heftig was dan tijdens haar Onyx Hotel Tour vijf jaar geleden.

De show was, hoewel Spears opvallend veel nummers over seks zong en de halfnaakte dansers grossierden in obscene bewegingen, ook duidelijk minder expliciet dan vorige optredens.

Goochelact

Twee hoogtepunten waren het adembenemende openingsnummer Circus en een onwaarschijnlijke goochelact tijdens het nummer Ooh ooh baby, waarin de ster terwijl ze zong doormidden werd gezaagd en op spectaculaire wijze van het podium werd getoverd.

Groot applaus klonk er tijdens een dansmedley, die delen van het nummer Wanna Be Startin’ Somethin’ van wijlen Michael Jackson bevatte.

Hits

Dit moment vormde de opmaat voor haar grootste hits Baby one more time en Toxic, die Spears wijselijk voor het laatst had bewaard. Pas met die nummers kreeg ze al haar Beneluxfans van de stoelen.