AMSTERDAM - Ze hadden er al voor gewaarschuwd, en de zes leden van Krezip maakten er inderdaad een emotionele avond van zaterdag in de Heineken Music Hall.

Na bijna een jaar van afscheid nemen, kwam zaterdag in de Amsterdamse concertzaal definitief een einde aan de succesvolle Tilburgse band.

Tijdens het laatste van de twee grote afscheidsconcerten in de HMH speelde de band op volle kracht nog eenmaal alle nummers waarmee Krezip de afgelopen tien jaar de Nederlandse hitlijsten bestormde.

Tijdens de waarschijnlijk meest professionele show die Krezip ooit gaf, inclusief decor- en kledingwissels, enorme lichtgevende ballonnen en confetti, klapte en zong het publiek van begin tot eind massaal mee.

Uitzinnig

Net als vrijdag stond de band zaterdagavond voor een uitverkochte zaal met uitzinnige fans. Het definitieve einde werd vooral een vrolijk afscheid van een vrolijk bandje.

Na de tweede toegift -''Bij de laatste show mogen we wel eens twee keer een toegift geven''- maakten de muzikanten voor de laatste maal een aantal diepe buigingen voor hun trouwe fans. Frontvrouw Jacqueline Govaert bedankte het publiek in de HMH veelvuldig.

Verkoop

Na afloop van de show liep het storm bij de verschillende verkoopstands. Cd's van de band gingen voor 8 en 10 euro over de toonbank en voor 5 euro mocht er gegraaid worden in een ton vol oude t-shirts. Het laatste paar bandfoto's met handtekeningen werd gratis meegegeven aan twee enthousiaste fans.

Na bijna twaalf jaar, zeventien hits, vier studioalbums en tientallen prijzen vinden de bandleden het mooi geweest.

Jacqueline: ''We wilden stoppen op het moment dat mensen het jammer vinden dat je stopt. Niet op het moment dat ze eigenlijk al niet meer weten dat je nog bij elkaar bent.''

Solo

Jacqueline, eind maart moeder geworden, heeft aangekondigd zich op een solocarrière te storten.

Drummer Bram van den Berg en bassist Joost van Haaren sluiten zich aan bij de band van VanVelzen en gitarist JanPeter Hoekstra heeft onderdak gevonden bij The Sheer. Gitarist Anne Govaert en toetsenist Annelies Kuijsters richten zich na Krezip op hun studie.

Het allerlaatste optreden van Krezip was live te volgen via de website van BNN en het digitale themakanaal 101.tv. Op Nederland 3 zond de omroep een registratie uit.

Kijkers

De BNN-uitzending van het afscheidsconcert van de Tilburgse band Krezip in de Heineken Music Hall trok zaterdagavond 340.000 kijkers.

Een op tien tv-kijkers stemde om 23.00 uur af op Nederland 3 om de compilatie van het concert thuis te kunnen bekijken. Dit blijkt uit zondag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.