AMSTERDAM - Anastacia stond zondagavond voor het eerst in vier jaar weer op een Nederlands podium. De Amerikaanse zangeres, die het de afgelopen jaren iets rustiger aan deed, gaf een spetterende show in de Heineken Music Hall.

De muziek van de 40-jarige zangeres, bij wie in 2003 borstkanker werd geconstateerd, kenmerkt zich door kracht, optimisme en girlpower.

Na de diagnose kanker ging Anastacia onder het mes en had ze ongeveer een jaar nodig om te herstellen. De ziekte heeft volgens de zangeres met de rauwe stem zijn sporen nagelaten: tijdens een interview in 2005 zei ze dat haar stem kracht verloren heeft.

Feestje

Daar was zondag weinig van te merken: Anastacia maakte er op het Amsterdamse podium een gezellig feestje van. Ze praatte tegen de aanwezigen zoals je dat tegen oude vrienden doet, maakte grapjes en signeerde een haar aangereikt tourboek en T-shirt.

Dan weer flirtte Anastacia met haar dansers, ging met haar achtergrondzangeressen in duet of gaf dansles aan het publiek. Soepel bewegend met haar heupen deed ze de pasjes voor, waarna de aanwezigen haar na mochten doen.

Hits

Dat de concertzaal niet tot de nok toe gevuld was, deerde de Amerikaanse niet. Stralend bracht ze grote hits als 'Paid my dues', 'Left outside alone' en 'Not that kind' ten gehore.

Ook nummers van haar laatste album 'Heavy rotation' ontbraken niet. Het publiek bestond vooral uit vrouwen, die zich vaak kunnen vinden in de wijze lessen van Anastacia.

'You can tear me apart, you can rip me to pieces. Try breakin' me down, but I'll never be beaten' is een van de motto's die de zangeres graag deelt met haar fans.

Pas tegen het einde van de show ging Anastacia pas echt los en was te zien hoe blij de Amerikaanse was met haar concert op Nederlandse bodem.

Anastacia in HMH