AMSTERDAM - Katy Pery had het zondagavond voorzien op de weinige mannen die naar haar concert in de Amsterdamse Melkweg waren gekomen.

"Boys are bitches", riep de Amerikaanse zangeres halverwege haar eerste concert op Nederlandse bodem.

"Hoe zeg je 'penis' in het Nederlands?" vroeg ze vervolgens aan een fan die vooraan stond in de, grotendeels door gillende tienermeiden gevulde, zaal, waarna ze het woord schaterend herhaalde.

De rebelse artieste leek het gevoel te hebben dat ze in het vrije Nederland kan zeggen en doen wat ze wil en maakte daar dankbaar gebruik van.

Geweldig

Ze had het duidelijk naar haar zin in de hoofdstedelijke concertzaal, waar ze keer op keer herhaalde dat ze Amsterdam 'geweldig' vindt.

"Zijn jullie ook wel eens 'getagd' met een foto in Facebook, die je liever niet wilt laten zien? Ik denk dat er binnenkort heel wat van dergelijke foto's van mij in Amsterdam in omloop zullen zijn", grapte ze vrolijk naar het publiek.

One Of The Boys

Tijdens een concert vol popmuziek trakteerde de 24-jarige Perry haar fans op alle nummers van haar eerste album 'One Of The Boys', waaronder bekende nummers als 'Ur so Gay', 'Lost', 'Hot n cold' en 'Thinking of you'.

Als afsluiter zong de zangeres haar hit 'I kissed a girl', waarbij ze zich liet verleiden tot een korte duik in het publiek.

Katy Perry