AMSTERDAM - Met de volumeknop lekker hoog opgedraaid en de distortion op maximaal, ramde de Britse punkband Lovvers er in een halfuur hun complete repertoire doorheen. Bekijk hier exclusieve concertfragmenten.

De band uit Nothingham stond vorig jaar veel in voorprogramma's van onder meer Blood Red Shoes en Black Lips. Zondagavond mochten ze met één kort album achter hun naam in hun eentje aan de slag in de bovenzaal van Paradiso.

Een handjevol mensen nam de moeite om het viertal te aanschouwen, maar mede daardoor leek het af en toe meer op een repetitie dan daadwerkelijk op een concert. Het grootste gedeelte van de tijd leek de zanger zijn bandleden interessanter te vinden dan het publiek.

Mix

Lovvers speelt een mix van lo-fi noise en ouderwetse punk en doet dat in zo'n hoog tempo dat het bijna niet bij te houden is. De nummers duren vaak niet langer dan anderhalve minuut, maar in die korte tijd komt er wel een flinke dosis energie vrij.

De korte songs hebben echter ook een nadeel: je kan er nooit echt inkomen. Het zijn meer probeersels dan volwaardige nummers. Net als het interessant begint te worden is het afgelopen. Dat kon overigens over het complete optreden gezegd worden.

Bekijk meer concerten bij Fabchannel.